PCCAI benadert BCCI-chef Sourav Ganguly over gelijke kansen in Cricket

PCCAI benadert BCCI-chef Sourav Ganguly over gelijke kansen in Cricket

Sourav Ganguly kijkt toe tijdens een evenement in Mumbai in november 2017SUJIT JAISWAL / AFP / Getty

Met meldingen van veel lichamelijk gehandicapte cricketspelers die te maken hebben met ontberingen als gevolg van de COVID-19-pandemie, heeft de Physically Challenged Cricket Association of India (PCCAI) de BCCI-president Sourav Ganguly geschreven met het verzoek hun vereniging te erkennen en een commissie voor gehandicapte spelers te vormen .

PCCAI secretaris-generaal Ravi Chauhan heeft in zijn brief verklaard dat velen, toen Ganguly werd verkozen tot BCCI-chef, hadden gehoopt dat hij het lot van het bestuur zou veranderen, zoals hij had gedaan met de Indiase cricket toen hij voor het eerst de aanvoerder van de Nationaal team.

PCCAI’s Ravi Chauhan op Sourav Ganguly

“Vooral de gehandicapte cricketspelers hadden veel hoop dat iemand eindelijk in hun zaak zou kijken en hun leven zou veranderen. Hun hoop werd groter toen er een paar ontmoetingen waren tussen de gehandicapte cricketspelers en Dada (Sourav). Maar tot nu toe is er niets uitgekomen. En de hoop is in teleurstelling veranderd ‘, zei Chauhan.

Hij zei dat toen de door de Hoge Raad benoemde Lodha-commissie de oprichting van een ‘handicap-cricket-commissie’ voor de ontwikkeling van de fysiek uitgedaagde cricket in India had aanbevolen, BCCI deze in haar nieuwe grondwet moest opnemen.

“Het is meer dan een paar jaar geleden, maar BCCI is nog steeds inactief als het gaat om iets te doen voor de gehandicapte cricketspelers van India. Het resultaat van dit gedrag van BCCI is dat cricket voor gehandicapten met blinde, rolstoel, dove en domme cricket , wordt nog steeds niet erkend in India en daarom krijgen de spelers die deel uitmaken van deze teams absoluut geen hulp of geen erkenning van welk deel van de samenleving dan ook, “voegde hij eraan toe.

Sourav Ganguly, coach India, cricket India,

Sourav Ganguly.IANS

De PCCAI-secretaris-generaal zei verder dat de toestand van de spelers marginaal was vóór de COVID-19-pandemie en daarna is het erger geworden.

READ  Cyberpunk 2077: CD Projekt is nu "volledig tevreden" met spelstabiliteit en prestaties

“Deze spelers zijn goed. Ze willen niet dat mensen medelijden met hen hebben, we willen alleen gelijke kansen. We hebben veel brieven geschreven en veel voorstellingen gedaan aan BCCI, maar onze gebeden zijn doof.”

Eerder had de Cricket Association for the Blind in India (CABI) ook gezegd dat het verwacht dat BCCI het gesprek zal leiden en Indiase blinde cricketspelers zal helpen, van wie sommigen geen baan hebben.

CABI-oprichter Mahantesh G. Kivadasannavar had IANS verteld dat ze de BCCI vorig jaar tijdens een bezoek hadden benaderd, waarbij Ganguly binnen ’15 dagen ‘voor hulp zorgde.

“Ik dacht dat Ganguly het zou doen. Hij zei dat je binnen 15 dagen van ons zult horen. Dit was 30 november 2019. Ik ging naar BCCI, ze belden. Ze hadden iemand uit Kerala gevraagd om ernaar te kijken. Ik sprak met Ganguly dat dag, en hij zei: ‘Ik ben hier, maak je geen zorgen’. Hij was onze merkambassadeur voor het eerste T20 Wereldkampioenschap (2012), ‘had Mahantesh eerder in juli gezegd.

Mahantesh had toegevoegd CABI heeft ook een brief geschreven aan het Ministerie van Sport om hen de erkenning te geven van een Nationale Sportfederatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *