van Among Us tot Genshin Impact

2020 wordt om voor de hand liggende redenen een triest en ingewikkeld jaar, maar er zijn sectoren die als nooit tevoren de kop opsteken, en die van de videogames op mobiel Het is er een van.

De tweede helft van dit noodlottige jaar laat ons bijna één grote titel per maand achter, van Among Us en zijn verrassende stijging, tot de reeks voorstellen uit China waarvan de laatste vertegenwoordiger Genshin Impact is.

Om een ​​idee te krijgen, volgens gegevens van Sensor Tower, heeft het tweede kwartaal van dit jaar een record gevestigd voor zowel het downloaden van mobiele videogames als de inkomsten.

In cijfers groeide het aantal downloads tot 15.000 miljoen, meer dan 45% meer dan vorig jaar in dezelfde tijd de omzet bedroeg $ 19,3 miljard, 27% meer dan in 2019.

Inkomsten uit mobiele videogames. SensorToren

Onder ons, Genshin en Honor of Kings

Er zijn veel eigennamen voor deze beklimming. Onder ons is misschien wel de meest opmerkelijke vanwege zijn onafhankelijke karakter. Gemaakt door ontwikkelaar InnerSloth, bestaande uit slechts drie personen.

Zijn succes is moeilijk te vergelijken omdat hij niet de steun heeft van een grote groep achter zich. In feite, na te zijn uitgebracht in 2018, duurde het tot augustus en september. van dit jaar toen het erin slaagde om meer dan 75% van de 85 miljoen downloads te verzamelen die het momenteel heeft.

Het succes heeft echter ook een deel van zijn plannen vertraagd. ** Eind september kondigde InnerSloth aan dat het zijn plannen voor een vervolg op deze online versie ** van het ‘killer’-spel stopte om zich te concentreren op het oplossen van veel van de problemen van de huidige versie, gebaseerd op een oude code.

READ  NFL 2020: hoe Buccaneers vs. Lions, 49ers vs. Cardinals vandaag zonder kabel te bekijken

Onder ons Wiki

Het geval van Among Us, zoals we zeggen, is in strijd met dat van Genshin Impact, een open voorstel voor een rollenspel met veel herinneringen -of directe inspiratie- uit Zelda: Breath of the Wild die de laatste geweldige plaat van deze cursus heeft getekend.

De winstgevendheid van gratis games en microbetalingen

Ontwikkeld door MiHoyo, een in China gevestigde studio, genereerde het in de eerste maand van lancering $ 250 miljoen aan inkomsten.

Hoe heb je het gedaan? Volgens de bekritiseerde en gevestigde formule van microbetalingen die nu zo gebruikelijk is in de sector. Specifiek is Genshin Impact gebaseerd op het ‘gacha’-model -conjunctie van de naam van de machines die een geschenk geven in ruil voor één euro-, toekenning door middel van betalingstoeslagen en snelkoppelingen die kunnen helpen om het niveau van onze karakters te verhogen en toegang tot nieuwe werelden. Het freemium-systeem dat tot stand is gebracht door videogames.

Een soortgelijk geval is dat van Honor of King, het spel dat wordt beschuldigd van “plagiaat” van LOL op mobiel en dat is de titel die in oktober het meeste heeft verzameld, met 240 miljoen, of van de bekende PUBG-versie voor smartphone en natuurlijk Pokémon GO, dat op dit punt in het jaar meer dan 1.000 miljoen inkomsten heeft behaald, de hoogste cijfer van zijn geschiedenis in een jaar, zelfs meer dan de bijna 900 miljoen die het in 2016 bereikte met zijn bijna hysterische lancering.

Deze miljonaircijfers contrasteren met het verschil in inkomsten genereren dat grote ontwikkelaars hebben met kleine. Toen Among Us bijvoorbeeld 85 miljoen downloads bereikte, werd geschat dat het slechts 3 miljoen dollar aan betalingen had gedaan. Om het in perspectief te plaatsen: Genshin Impact had met zijn eerste 6 miljoen downloads al $ 60 miljoen bereikt.

READ  YouTube Music filtert zoektests om 'downloads' te vinden

Genshin Impact

In de volgende tabel kun je de videogames zien die volgens SensorTower in het tweede kwartaal van het jaar het meeste hebben verzameld. De gegevens zijn uitsluitend gebaseerd op AppStore en Google Play. Daar lijkt het nog steeds Fortnite van Epic Games, een paar maanden vergrendeld met de app-winkels vanwege zijn betalingsbeleid.

Tencent’s stille dominantie

Achter al deze big data schuilt een reus, Tencent, de grote Chinese telecommunicatieholding en eigenaar van WeChat.

Hij zijn rechtstreeks of via dochterondernemingen enkele van de meest gedownloade spellen van deze 2020. We hebben het over PUBG, Honor of Kings of Fortnite, aangezien Tencent ook 40% van de ontwikkelaar bezit.

Er is ook het merkwaardige geval dat Tencent ook eigenaar is van Riot, de ontwikkelaar van League of Legends en de motor van een groot deel van eSports, en Honor of Kings, twee redelijk vergelijkbare games, maar elk gericht op een gamemodus (desktop en mobiel) .

Het artikel 2020 is ook het jaar van mobiele videogames: from Among Us to Genshin Impact werd gepubliceerd in Explica.co.

Written By
More from Eda Greene

WhatsApp: geheugenruimte vrijmaken zonder de vervelende taak om alle downloads te controleren | WASSAP | WSP | WP | Mexico | Spanje

WhatsApp: geheugenruimte vrijmaken zonder de vervelende taak om alle downloads te controleren...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *