Van lerarenopleiding tot banen: kernpunten uit de toespraak van PM Modi over het nationaal onderwijsbeleid 2020

narendra modi on NEP 2020

PM Modi sprak over een onderwijsconclaaf over ‘Transformationele hervormingen in het hoger onderwijs onder nationaal onderwijsbeleid’.Twitter

Premier Narendra Modi, die op vrijdag 7 augustus een onderwijsconclaaf inhield dat werd gehouden door de University Grants Commission (UGC) met de titel ‘Transformational Reforms in Higher Education under National Education Policy’, besprak een hele reeks nieuwe initiatieven in het kader van de nieuwe NEP 2020.

Het adres van PM Modi, dat vandaag omstreeks 11 uur begon, werd live uitgezonden via de Twitter-, Facebook- en YouTube-pagina van UGC en Twitter en Facebook-pagina van het Ministerie van HRD.

Kernpunten uit de toespraak van PM Modi over NEP 2020:

  1. De NEP 2020 werd goedgekeurd na uitgebreide discussies gedurende meer dan 3 tot 4 jaar en beraadslaging over vele suggesties, zei PM Modi.
  2. “Niemand zei dat er een vooroordeel was in het nationale onderwijsbeleid”, zei de premier terwijl hij de gebeurtenis toesprak.
  3. Het nationale onderwijsbeleid wordt vandaag in het hele land besproken. Mensen uit verschillende velden en ideologieën geven hun mening en herzien het beleid. Het is een gezond debat. Hoe meer het wordt gedaan, hoe meer het gunstig zal zijn voor het onderwijssysteem van India, zei PM Modi.
  4. PM Modi zei ook dat de NEP spreekt over hoe studenten bekwaam kunnen zijn om ze klaar te maken voor de toekomst. Met dit beleid zouden studenten kunnen opgroeien tot natie-bouwers, zei de premier.
  5. “Hoe kunnen we kritisch denken en innovatief denken bij kinderen stimuleren als er geen passie is in het onderwijs en geen onderwijsfilosofie”, zei PM Modi.
  6. “Er waren de afgelopen jaren geen grote veranderingen in ons onderwijssysteem. Het zorgde ervoor dat onze samenleving de kuddementaliteit aanmoedigde, in plaats van nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht. Hoe kunnen jongeren kritisch en innovatief vermogen ontwikkelen als er geen passie is in ons onderwijs, geen onderwijsdoel? ? ” Vroeg premier Modi.
  7. Veranderende tijden hebben geleid tot een nieuw mondiaal systeem, zei de premier. Nu een nieuwe wereldwijde standaard stijgt, was het essentieel dat India zijn onderwijssysteem op gelijke voet met de rest van de wereld veranderde. Vooruitgaan van de 10 + 2-structuur van het schoolcurriculum naar het creëren van een 5 + 3 + 3 + 4-curriculum, is een stap in deze richting, zei de premier.
  8. Ons onderwijssysteem richtte zich tot dusverre op ‘wat te denken’, maar het nieuwe beleid legt de nadruk op ‘hoe te denken’. De inspanning is om de nadruk te leggen op op onderzoek gebaseerde, op ontdekking gebaseerde en op analyse gebaseerde manieren om kinderen te helpen leren, zei PM Modi.
  9. PM Modi zei ook dat meerdere entry- en exitpunten in het hoger onderwijs studenten kunnen helpen met banen.
  10. Over de focus van lerarenopleidingen in NEP 2020 zei premier Modi: “Ik geloof dat wanneer een leraar leert, een natie leidt.”
READ  PSA: verwijder de beschermkap op het glazen scherm van de OLED-schakelaar niet

Hier is een link naar de toespraak van PM Modi over NEP

https://www.facebook.com/universitygrantscommission.UGC/

https://twitter.com/ugc_india?s=12

https://www.youtube.com/channel/UClbbWYTjSiXnhShJ0Z1-05g

https://www.facebook.com/HRDMinistry/

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *