Akhilesh Yadav Samajwadi-partij valt Yogi Adityanath aan na zijn opmerking over het Ayodhya-moskee-evenement

Akhilesh Yadav Samajwadi-partij valt Yogi Adityanath aan na zijn opmerking over het Ayodhya-moskee-evenement

Yogi Adityanath maakte de opmerkingen tijdens een tv-interview. (Het dossier)

Lucknow:

De Samajwadi-partij heeft vrijdag bij Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath excuses aangeboden voor zijn opmerking dat hij niet aanwezig zou zijn bij de inhuldiging van de te bouwen moskee in Ayodhya.

Na de bhoomi pujan voor een Ram-tempel in Ayodhya, Yogi Adityanath had op televisie gezegd dat ‘als een yogi en een hindoe’ hij kon niet gaan voor de inhuldiging van een moskee.

In reactie op de opmerking zei de partij van ex-Chief Minister Akhilesh Yadav dat hij verontschuldigingen moest zoeken bij de bevolking van de staat. Toen contact werd opgenomen, weigerde een woordvoerder van het UP-congres echter commentaar te geven op de opmerkingen van de Chief Minister.

“Als je het mij als Chief Minister vraagt, heb ik geen probleem met welke overtuiging, religie of gemeenschap dan ook. Als je het mij als yogi vraagt, zal ik zeker niet gaan, want als hindoe heb ik het recht om mijn woorden te uiten ”Upasana vidhi” (manier van aanbidding) en handel daarnaar, ‘zei Yogi Adityanath gisteren.

“Ik ben noch ”vereisen of “prativadi” (verzoeker noch verweerder). Daarom word ik ook niet uitgenodigd en ga ik ook niet. Ik weet het, ik zal niet zo’n uitnodiging krijgen, ‘zei hij.

“Op de dag dat ze mij uitnodigen, zal het secularisme van velen in gevaar zijn. Daarom wil ik dat hun secularisme niet in gevaar komt en ik blijf in stilte eraan werken om ervoor te zorgen dat iedereen zonder enige discriminatie profiteert van een overheidsregeling”, zei hij.

READ  Dierenactivisten werden fysiek mishandeld bij het redden van honden in Delhi; FIR geregistreerd

Hij beweerde dat het congres nooit een oplossing voor het geschil wilde hebben. “Ze wilden dat het geschil zou voortduren in hun politieke voordeel.”

“Bijwonen rose-İftar met een keppeltje is geen secularisme. Mensen weten ook dat dit drama is. Mensen kennen de realiteit ‘, zei de hoofdminister.

De woordvoerder van de Samajwadi-partij, Pawan Pandey, bekritiseerde Yogi Adityanath over zijn opmerkingen en beschuldigde dat hij de eed die hij had afgelegd, had geschonden terwijl hij de leiding als hoofdminister op zich nam.

“Hij is de eerste minister van de hele staat, en niet alleen van de hindoegemeenschap. Ongeacht de bevolking van hindoes en moslims in de staat, hij is de eerste minister van allemaal. Deze taal van de eerste minister mist waardigheid”, zei hij. .

‘Hij zou hiervoor een verontschuldiging bij de mensen moeten zoeken’, zei Pandey.

Lalan Kumar, voorzitter van de mediacel van het UP-congres, zei: “We hebben geen commentaar op zijn moskeeverklaring.”

Maar hij schreef de voormalige Rajiv Gandhi toe voor het openen van de sluizen op de Ram Janmabhoomi-Babri Masjid.

Verwijzend naar de heersende BJP zei de woordvoerder van het Congres: “Ze spelen politiek van nep Hindutva. Het Congres heeft altijd gesproken over alles wat in het belang van de mensen is.

‘Lord Ram is van iedereen, maar de BJP wil laten zien dat Ram alleen van hen is’, voegde hij eraan toe.

Yogi Adityanath had woensdag de baanbrekende ceremonie bijgewoond voor een Ram-tempel in Ayodhya, waar premier Narendra Modi de belangrijkste gast was.

Afgelopen november had het Hooggerechtshof het Ayodhya-landgeschil beslecht, waardoor de bouw van de tempel in Ram Janmabhoomi door een trust werd toegestaan.

READ  Interview: Symmetra's stemacteur in Overwatch 2 vertelt over de kracht van acteren

Het hoogste gerechtshof had ook de toewijzing van een stuk grond van vijf hectare elders in Ayodhya bevolen voor de bouw van een moskee, in plaats van de Babri Masjid die in 1992 werd afgebroken. Een trust is gevormd door de Sunni Waqf Board voor de bouw van deze moskee.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *