Veilig en gemakkelijk thuiswerken met Parallels RAS

Sinds de introductie van COVID-19 hebben veel bedrijven de voordelen ingezien van het op afstand laten werken van hun medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan lagere exploitatiekosten en een positief werkgeversimago. Aan de andere kant betekent thuiswerken ook meer afleiding, meer cyberrisico’s en andere manieren van communiceren met mensen. Dit kan leiden tot verminderde productiviteit. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moeten werkgevers nieuwe manieren vinden en leren over nieuwe technologieën om werknemers in staat te stellen optimaal thuis te werken en met elkaar in contact te komen. Thuiswerkinitiatieven hoeven niet ingewikkeld en duur te zijn. Wat u nodig heeft, is een alles-in-één oplossing die kosten kan verlagen, risico’s kan verkleinen en beheer kan vereenvoudigen.

Werk altijd en overal

Een oplossing met al deze mogelijkheden is Parallels® Remote Application Server (RAS). Parallels RAS is een veelzijdige VDI-oplossing (virtuele desktopinfrastructuur) die applicaties en virtuele desktops altijd, overal en op elk apparaat levert. In een VDI-omgeving worden alle digitale assets op één centrale locatie ingezet, geïnstalleerd en beheerd, bijvoorbeeld via een on-premise datacenter of een public cloud. Dit biedt verschillende voordelen voor werken op afstand. Met Parallels RAS hoeft u geen fortuin uit te geven aan hardware om veeleisende applicaties te verwerken, omdat u de meest intensieve software op vrijwel elk apparaat kunt draaien. Denk aan een thin client, tablet of Chromebook.

Veiliger werken op afstand

De gecentraliseerde architectuur van Parallels RAS is ook een zegen vanuit een beveiligingsperspectief, omdat applicaties en gegevens op één centrale locatie worden gehost en niet lokaal op de apparaten van uw medewerkers. Dit verkleint het risico als een apparaat wordt gestolen of vernietigd. De digitale middelen blijven veilig in uw datacenter. Bovendien kunnen IT-beheerders updates uitvoeren, hun beveiligingsbeleid toepassen en applicaties op slechts één locatie installeren. Ze hoeven niet langer elk apparaat fysiek te hanteren. Wat normaal weken of maanden duurt, kan nu in slechts een paar dagen of uren worden voltooid.

READ  Clubhouse is officieel gelanceerd op Android, maar niet de onze

Eenvoudig te implementeren

Parallels RAS is eenvoudig te installeren, beheren en onderhouden. De oplossing kan worden ingezet in alle grote openbare Clouds, waaronder: AWS, Azure en Google Cloud. Dit betekent dat u kunt profiteren van de schaalbaarheid, veiligheid en het bereik van deze Cloud providers om aan de behoeften van uw medewerkers te voldoen. Daarnaast worden complexe taken beheerd door wizards zodat beheerders snel applicaties kunnen delen. Op deze manier krijgen gebruikers veilige en snelle toegang via een clienttoepassing of een HTML5-browser.

Organisaties die de oplossing zelf willen testen, kunnen een gratis proefversie van 30 dagen krijgen downloaden. Meer informatie is te vinden op: www.parallels.com/ras

More from Madison Garrett

Google maakt het downloaden in Chrome voor Android een beetje eenvoudiger

Google maakt het downloaden in Chrome voor Android een beetje eenvoudiger Huis,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *