Verbind PS5- en Xbox-controllers met je iPhone en andere Apple-apparaten

We laten je zien hoe je Xbox- en PS5-consoles gebruikt om Apple App Store- en Apple Arcade-games op je iPhone en meer te spelen.

Chris Parker / CNET

In april bracht Apple een hele reeks OS-updates uit die ondersteuning toevoegden voor Sony’s PS5 DualSense en Microsoft’s Xbox Wireless Controllers. Dit betekent dat ik nu PS5- en Xbox-consoles kan aansluiten op mijn Apple TV, iPhone 12, iMac en MacBook Pro. Het werkt ook met de nieuwste iPad Pro die ik later deze maand verwacht te ontvangen. En het goede nieuws: het is ongelooflijk eenvoudig om draadloze controllers in te stellen om games te spelen op een reeks Apple-beeldschermen.

Een paar maanden geleden ontdekte ik dat veel Apple Arcade-games niet erg leuk zijn om met een Apple TV-controller te spelen, dus ik probeerde natuurlijk te bedenken hoe ik in plaats daarvan mijn PS5-controller moest gebruiken. Het eerste dat ik leerde, was dat de PS5 DualSense-controller niet compatibel was met de TVOS-versie die ik heb geïnstalleerd. Ik moest mijn DualShock 4-controller uitpakken, wat prima werkte.

Maar nu, met TVOS 14.5, kan ik nu beide gebruiken Dual Sense Controller en Xbox draadloze controller Voor een vloeiendere en natuurlijkere gameplay door gebruik te maken van de Apple TV-afstandsbediening.

Voordat we verder gaan, raad ik aan om het besturingssysteem bij te werken op elk van de apparaten die u wilt verbinden met Xbox- en PS5-consoles. Zoek gewoon in de instellingen van uw apparaat naar een bestand systeem update Selectie.

Het is ook vermeldenswaard dat niet alle games compatibel zijn met externe consoles. Veel games in de App Store, Apple Arcade of andere bronnen zijn ontworpen om te worden gebruikt met de traditionele toetsenbord- en muisbesturing – of het aanraakscherm op een mobiel apparaat. Maar er zijn ook titels waarmee u uit verschillende besturingsopties kunt kiezen.

Sensconnect binair

Houd de PlayStation-knop en de deelknop ingedrukt om de detectiemodus te openen.

Chris Parker / CNET

Zet eerst je Xbox- of PS5-controller in de detectiemodus

Als het gaat om het verbinden van een controller met je Apple-apparaat, is Bluetooth je beste vriend. Dit betekent dat het eerste dat we moeten leren, is hoe we onze controllers in de detectiemodus kunnen zetten.

Voor de DualSense-controller, met de stroom uitgeschakeld, Houd de PlayStation- en Share-knoppen ingedrukt Een paar seconden lang totdat de lampjes rond het touchpad knipperen.

Voor Xbox draadloze controller, Houd de Xbox-knop ingedrukt Om het in te schakelen, wordt dit aangegeven door een langzaam knipperend lampje. Druk vervolgens op Man Aan de voorkant van de console totdat het Xbox-logo knippert.

Xbox Connect

De koppelingsknop bevindt zich naast de USB-C-poort op de Xbox draadloze controller

Chris Parker / CNET

Om je console aan te sluiten op een iPhone of iPad …

IOS 14.5 en iPadOS 14.5 ondersteunen nu DualSense- en Xbox-controllers.

Ga naar de Bluetooth-instellingen om de controller met een iPhone of iPad te verbinden.

Wanneer u uw controller in de koppelingsmodus zet, wordt deze hieronder weergegeven Andere apparaten. Selecteer de console en je gaat naar Mijn apparaten Als de verbinding is gelukt.

U zult ongetwijfeld merken dat sommige games het beste op de telefoon of tablet zelf kunnen worden gespeeld. Als je deze console echter wilt proberen, zou een iPad-hoes of -toetsenbord waarschijnlijk van pas moeten komen. Er zijn ook een aantal bedrijven die voor beide consoles een telefoonhouder aanbieden, zoals Draagbare gameclip van Orzali PS5.

Verbind je console met je Mac

Als het gaat om verbinding maken met een desktop- of laptopcomputer, heb je echt twee opties bij het aansluiten van deze controllers.

Zowel DualSense als de Xbox controller hebben een usb c poort, waardoor je hem eenvoudig met een kabel aansluit. Je Mac zou de console moeten herkennen wanneer deze is aangesloten, maar het kan moeilijk zijn om op te merken totdat je een game opent die consoles gebruikt.

Een andere optie om controllers op uw Mac aan te sluiten, is door Bluetooth te gebruiken.

Bilaterale zintuigen

Mijn MacBook Pro liet me de toetsenbordprompts voor de Xbox-controller zien tijdens het gebruik van DualSense

Chris Parker / CNET

open de Bluetooth-bedieningspaneel Zet in Systeemvoorkeuren de controller in de koppelingsmodus en selecteer je controller.

Wanneer ik een Xbox-controller gebruik, toont deze eerst het MAC-adres. Ziet eruit als een vreemde reeks tekens, zoals “44-16-22-de-9b-87”. Maar toen het toesloeg Verbinding Knop, de naam verandert in Xbox draadloze controller.

Wanneer ik mijn DualSense Controller aansluit, herkent mijn Mac deze niet als een Sony-apparaat, maar hij maakt probleemloos verbinding. Ik heb gemerkt dat een game me soms prompts geeft die overeenkomen met de Xbox-controller, zoals de A- en B-knoppen, maar DualSense werkt nog steeds prima.

Verbind de console met de Apple TV

Als je de controller gebruikt om games op Apple TV te spelen, kun je achterover leunen en genieten van het grote scherm vanaf een comfortabele afstand.

Ga naar om een ​​controller aan Apple TV te koppelen Instellingen> Afstandsbedieningen en apparaten> Andere apparaten> Bluetooth

Eenmaal daar, zet u de console in de detectiemodus. Het zou moeten verschijnen in de lijst met beschikbare apparaten. Selecteer het en als het klaar is, wordt het weergegeven als online. Spelen op!

READ  Xbox-games met goud hebben een extra gratis game die je waarschijnlijk hebt gemist
Written By
More from Vanessa Hale

NBA 2K21 Next Generation Review

Het is een ongeschreven regel van next-gen gaming dat een console moet...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *