Capcom brak voor het vierde jaar op rij zijn winstrecords

Capcom onthulde dat het voor het vierde jaar op rij recordwinsten boekte, met veel van dat succes te danken aan de verkoop van Monster Hunter Rise en Resident Evil 3. persbericht Met betrekking tot het afgelopen boekjaar kondigde Capcom aan dat de netto-omzet met 16,8% is gestegen, het bedrijfsresultaat met 51,6% is gestegen, het reguliere inkomen met 51,8% is gestegen en het nettoresultaat van het moederbedrijf is gestegen met 56,3%.

De ontwikkelaar van franchises als Devil May Cry, Monster Hunter en Resident Evil schreef veel van het succes toe aan nieuwe inzendingen in kernfranchises zoals Monster Hunter Rise (die alleen al in het eerste weekend 4 miljoen exemplaren verscheepte) en de Resident Evil 3-editie. Met het aanhoudende succes van eerder uitgebrachte games en uitbreidingen zoals Monster Hunter World: Iceborne, waarin spelers terug in retrograde zijn gesprongen, maakt het ongetwijfeld een comeback met nieuwe inzendingen in de franchise die nieuwe spelers binnenhalen. Het wijst ook op sterke verkopen van game-releases van de volgende generatie, zoals Devil May Cry 5 Special Edition.

Dit leidde niet alleen tot recordwinsten voor het vierde opeenvolgende jaar, maar het leidde ook tot het achtste opeenvolgende jaar van groei van het bedrijfsresultaat. Ondanks de pandemie-gerelateerde boost die verschillende videogamebedrijven vorig jaar hebben getoond, voorspelde Capcom dat het zijn records van inkomsten en inkomsten zou overtreffen. herhaaldelijk Volgend jaar. Dit zal duidelijk afhangen van de aanhoudende strategie van het bedrijf om een ​​heleboel nieuwe titels uit te brengen en ondersteuning te bieden voor bestaande games na de lancering.

READ  AMD brengt ruisonderdrukkingstechnologie en tot 92% OpenGL-prestatieverbetering uit in nieuwste stuurprogramma's

Capcom merkte duidelijk de populariteit van zijn spellen op de westerse markten op en zei dat het “groei van de overzeese inkomsten heeft gezien als gevolg van zowel de uitbreiding van zijn regionale markten als de langere levensduur van zijn producten.” Het zag ook sterke resultaten van digitale promotie: “Capcom’s kernactiviteit op het gebied van digitale inhoud heeft resultaten opgeleverd en is er tegelijkertijd in geslaagd om de digitale verkoop te stimuleren.” Dit is waarschijnlijk een combinatie van de trend dat spelers meer kopen op digitale etalages, en de sluiting van COVID-19 van fysieke winkelsites gedurende het grootste deel van het jaar.Dit is allemaal niet bijzonder verrassend, omdat Capcom-games en zijn franchises de afgelopen jaren steeds sterker zijn geworden. Met de lancering van Resident Evil Village vorige week, en aankomende games zoals The Great Ace Attorney Chronicles en Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin die later deze zomer verschijnen, vertoont de trein nog geen tekenen van vertraging.

Liam Weisman is een freelance nieuwsschrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter Sluit een tweet in

Written By
More from Lesley Curry
Google Store in NYC verwijdert Stadia-demoruimte
De eerste winkel van Google is vorig jaar in New York City...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *