Videogametoernooi trekt universiteitsteams door het hele land naar St. Louis terwijl de populariteit van esports toeneemt | lokaal werk

“Maar de echte concurrenten schitteren onder deze grote momenten”, zei eerstejaars Nathan Ryan uit Maryville, een voormalige professionele speler uit Phoenix.

Ryan is een spelspecialist en oefent tot 8 uur per dag. Hij zei dat het een hobby is, maar ook een sport.

Zijn personage op het scherm versloeg vrijdag verschillende Wesleyaanse spelers en hielp Maryville een doorbraak te maken.

“Toen ik een teamrol wilde spelen, wilde ik naar het meest competitieve team gaan”, zei hij.

De uitnodiging maakt deel uit van Fair St. Louis, de meerdaagse Fourth of July-viering die meestal vuurwerk, een vliegshow en een concert met uitzicht op de rivier omvat. David Estes, algemeen voorzitter van Fair St. Louis, wil dat het toernooi een jaarlijkse tussenstop wordt voor collegiale teams.

“We wilden echt een nieuwe generatie tentoonstellingsbezoekers aantrekken en iets doen dat op het juiste moment en passend was om St. Louis te benadrukken als een centrum voor wetenschap en innovatie”, zei Estes.

Sommige universiteitsspelers hebben aspiraties om professioneel te spelen. Twee van Maryville’s topspelers werden vorig jaar prof. Andere studenten zien kansen om in de esports-business te stappen, in rollen variërend van coaching tot animators van videogames.

Troy Chivari, directeur van esports aan de Ohio Northern University, was als toeschouwer in de menigte. Hij zei dat persoonlijke wedstrijden ook dienen als netwerkevenementen en studenten die geïnteresseerd zijn in zaken als productie in staat stellen potentiële stages te vinden.

READ  The Borderlands 3 Epic Exclusive kost $ 115 miljoen
More from Madison Garrett

Voorraadaanvullingsdatum Xbox Series X: dit is wanneer u de Microsoft-console moet kopen

We denken dat de volgende toevoeging aan de Microsoft Xbox Series X...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *