Viervoudig Olympisch hockeykampioen Hilary Knight haalt de krantenkoppen voor spelers die zijn geselecteerd voor het Amerikaanse damesteam op de Spelen van Peking

MINNEAPOLIS — Hilary Knight is genoemd naar haar vierde hockeywedstrijd op de Olympische Spelen in de VS en is een van de 15 spelers met eerdere Winterspelen-ervaring bij het nationale damesteam van de Verenigde Staten die volgende maand in Peking haar gouden medaille wil verdedigen.

De definitieve selectie van 23 spelers werd zaterdagavond bekendgemaakt voor de tweede pauze van een NHL Winter Classic-wedstrijd in Minneapolis op Target Field. Zes spelers in het team zijn inwoners van Minnesota.

Knight voegt zich bij Jenny Potter, Angela Ruggiero en Julie Choo als de enige Amerikaanse vrouwen die vier Olympische hockeyteams vormen. Knight, de 32-jarige spits, brak afgelopen zomer het record op het WK dat eerder in handen was van Kami Granato.

Brianna Decker en mede-aanvallers Kendall Quinn Schofield, afgestudeerd in het noordoosten, Amanda Kessel en verdediger Lee Stecklen zijn benoemd tot lid van hun derde Olympische team.

De andere terugkeerders uit 2018 zijn Boston College-verdediger Kayla Barnes, aanvaller Hannah Brandt, aanvaller Danny Cameranese, doelman Alex Cavallini, doelman Nicole Hensley, verdediger Megan Keeler, BA, aanvaller Kelly Bannick en teruggekeerde doelman Maddy Rooney. . Nadat ze aan de kant stond vanwege een blessure die haar afgelopen zomer buiten de wereldkampioenschappen hield. Verdediger Megan Bozek en spits Alex Carpenter, afgestudeerd in BC uit North Reading, zaten in de ploeg van 2014.

De koplopers zijn Boston University-aanvaller Jesse Comfer, verdediger Jensey Dunn, verdediger Savannah Harmon, verdediger Carolyn Harvey uit Salem, New Hampshire, aanvaller Abby Murphy, aanvaller Abby Rocky, aanvaller Hayley Scamora uit Northeastern en aanvaller Grace Zumwinkel.

“De vrouwen in die kamer zijn ongelooflijk en het is op de een of andere manier bedwelmend. Je wilt er gewoon deel van uitmaken”, vertelde Knight in oktober aan Associated Press.

De meest opvallende speler die de lijst verliet, was verdediger Kaley Flanagan, die alle vijf wedstrijden in Zuid-Korea heeft gespeeld. Twee tweelingzussen en belangrijke leden van de ploeg van 2018, Monique Lamoureux en Jocelyn Lamoureux, zijn met pensioen, evenals Megan Duggan en Gigi Marvin.

De ploeg wordt gecoacht door Joel Johnson, die in april Bob Corkum verving.

Het Amerikaanse team versloeg Canada met 3-2 in een penalty shootout om het goud van 2018 te winnen nadat de Canadezen de vorige vier Olympische toernooien hadden gewonnen.

Canada versloeg de Verenigde Staten op het WK met 3-2 in overwerk voor de titel. De Amerikanen wonnen de vorige vijf wereldkampioenschappen. De Verenigde Staten zijn de afgelopen twee maanden 2-2-2 geworden in zes oefenduels tegen hun Canadese rivalen.

Het Amerikaanse team opende de Olympische Spelen van Peking op 3 februari tegen Finland in een groepswedstrijd.

READ  Een rechtszaak beweert dat Capcom afbeeldingen heeft gestolen die Resident Evil en Satan kunnen huilen
More from Madison Garrett
De herfstuitverkoop van Steam in 2020 was de grootste ooit
Valve’s nieuwste Steamworks Development-blog biedt bekijk enkele cijfers van de herfstuitverkoop van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *