Destiny 2-regisseur verlaat Bungie, wat betekent dit voor de game?

Destiny 2-regisseur verlaat Bungie, wat betekent dit voor de game?

Destiny 2-gamedirecteur Joe Blackburn maakte dit bekend Twitter-onderwerp Het is zijn bedoeling om Bungie volgende maand te verlaten, terwijl de laatste tests voor The Final Shape, de volgende uitbreiding van Destiny 2, in juni nog aan de gang zijn.

In de draad legt Blackburn uit dat hij erg trots is op The Final Shape zelf, maar dat hij “op weg is naar een nieuw avontuur buiten de muren van Bungie”, wat betekent dat hij al ergens anders een baan heeft. Tyson Green zal hem vervangen als regisseur, een Bungie “OG” die sinds het begin aan de multiplayer van Halo 2 en 3 heeft gewerkt, samen met Destiny.

Het vertrek van Blackburn is een klap voor Bungie, omdat hij, ondanks massale ontslagen en aanzienlijke woede van het management, altijd hoog aangeschreven staat bij de werknemers. Zelfs degenen die werden ontslagen, spraken hun goede wensen uit voor Blackburn en zeiden dat ze door de jaren heen graag met hem hebben samengewerkt.

Niemand lijkt er echter bezwaar tegen te hebben dat Tyson Green de functie van hoofdtrainer overneemt. Green is een van de echte veteranen van Bungie, en zijn geschiedenis met PvP kan voor sommigen de indruk wekken dat dit deel van Destiny misschien meer van de liefde zal krijgen die het verdient. We hebben nog niets gehoord van Green, die geen sociale media heeft (misschien een zegen als je gamedirecteur van Destiny 2 bent), hoewel ik zeker weet dat hij Joe zijn moment in de zon wil gunnen.

Maar zelfs als Green een prima keuze is, zet het vertrek van Blackburn het verhaal van ‘de verkeerde mensen verlaten Bungie’ voort. Dat is het zeker niet Goed Het nieuws over het vertrek van een geliefde gamedirecteur bij het bedrijf komt op een toch al turbulente tijd voor de game en de studio als geheel. Ik weet niet of ik Blackburn Jumps a Sinking Ship in zijn geheel zal kopen, aangezien het gebruikelijk is dat rollen op die manier veranderen en dat mensen op zoek gaan naar nieuwe aanbiedingen na jarenlang aan hetzelfde project te hebben gewerkt. Mijn gok voor Blackburn is dat hij mogelijk de taak krijgt om toezicht te houden op enkele andere livediensten elders. Misschien bij Sony, misschien niet.

READ  Deal alert: bespaar tot $ 200 op Arcade1Up-lockers zoals Marvel VS Capcom bij Walmart

Maar boven Blackburn? Dit is waar de woede over ontslagen en de studiocultuur op gericht is. Bungie-CEO Pete Parsons kreeg tijdens het ontslag kritiek. Niemand lijkt te weten wat er is gebeurd met de eerdere publieke gezichten van Destiny 2, Mark Noseworthy en Luke Smith, die blijkbaar in de vergetelheid zijn gepromoveerd om toezicht te houden op een Destiny-wereld die zich nog verder moet uitbreiden dan Destiny 2, dus het is onduidelijk wat. Ze doen het echt. Chris Barrett regisseert de film Marathon, maar vanaf de eerste trailer was het een complete zwarte doos.

Ik was en ben nog steeds bezorgd over de toekomst van Bungie als studio. Het enige dat ik keer op keer hoorde was dat a) het uiteindelijke format een enorm succes moest zijn, b) het uiteindelijke format een enorm succes moest zijn om de startbaan voor de marathon vrij te maken en vervolgens c) de marathon een enorm succes moest worden. succes. De onthulling dat Bungie zijn omzetverwachting dit jaar met 45% heeft gemist en de bewering dat de studio zou zijn ingestort als Sony het niet met die cijfers had gekocht, waren alarmerend.

Nu ben ik bang dat een zes maanden durend seizoen van Destiny 2, waarin bijna niets te veroveren valt, zal leiden tot een verdere omzetdaling (onlangs aangekondigd) Mass Effect-pantsersets of niet). Daarom wordt er veel gewicht gehecht aan de uiteindelijke vorm, want zelfs als deze goed is en goed verkoopt, vertegenwoordigt het een moeilijk eindpunt voor veel spelers die “de saga tot het einde hebben gezien” en misschien niet als afzonderlijk spel blijven spelen. casual. Inhoud volgt. En Bungie heeft helemaal niet gesproken over nieuwe Destiny-uitbreidingen (hoewel ik denk dat die er nog komen).

READ  Luminosity Gaming ontwikkelt Smash, werkt samen met Nintendo, nodigt LG uit en meer

De ambtstermijn van Blackburn was vol hoogte- en dieptepunten in het spel zelf, maar hij leek altijd erg authentiek, gepassioneerd en een geweldige, naar het publiek gerichte stem in het spel. Het is geruststellend om te weten dat hij zowel in het openbaar als privé werd beschouwd als een groot man en een goede leider, en ik ben er zeker van dat hij het goed zal doen in zijn volgende baan.

Hopelijk kan Tyson Green de game brengen waar hij heen wil, en lijkt hij een goede keuze om een ​​kans te maken. Maar ik maak me nog steeds zorgen over Destiny als franchise en Bungie als studio, gebaseerd op recente gebeurtenissen en het leiderschap dat daar nog steeds aanwezig is. Degenen die het is niet Vertrek.

Volg mij Op Twitter, Draden, YouTube, En Instagram.

Pak mijn sciencefictionromans op Hero killer-serie En Aarde-trilogie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *