Virat Kohli onthult zijn mentaliteit en motto terwijl hij aan de slag gaat voor India

Virat Kohli onthult zijn mentaliteit en motto terwijl hij aan de slag gaat voor India
Speel elk spel alsof het je laatste is en wees er blij mee. Dat is wat Virat Kohli Ik leerde tijdens zijn magere fase met de knuppel.
Tussen november 2019 en september 2022 heeft Kohli geen internationale honderd gescoord. Hij beëindigde de droogte met zijn eerste T20I honderd tijdens Azië beker Vorig jaar, en nu heeft hij er twee in zijn vorige twee ODI’s, de laatste komt tegen Sri Lanka in hun eerste ODI in Guwahati.

“Een ding dat ik heb geleerd, is dat wanhoop nergens toe leidt”, zei Kohli nadat hij was uitgeroepen tot man van de wedstrijd. “Het spel is nog steeds heel eenvoudig. Als we dingen ingewikkeld beginnen te maken met onze eigen gehechtheden, onze eigen verlangens, onze gehechtheid aan wat we worden vanuit het oogpunt van mensen, niet wie we zijn als we de knuppel of de bal oppakken als we Ik denk dat wanneer dat perspectief wegebt, je jezelf op een plek begint te plaatsen waar alles naar beneden blijft draaien.

“Het is gewoon deze ontkoppeling in de meest ware zin, waarbij je zonder enige angst naar buiten gaat, en je gaat spelen om de juiste redenen, waarbij je bijna elke game speelt alsof het je laatste game is en er blij mee bent, niet verdrietig over. “Dat zijn de dingen die ik heb geleerd. Ik kan dingen niet vasthouden. Het spel zal doorgaan, het zal doorgaan, veel spelers hebben in het verleden ook gespeeld en ik zal niet voor altijd blijven spelen. Dus wat ben ik Ik probeer me vast te houden, wat probeer ik te beschermen? Dus dat waren allemaal dingen die ik me realiseerde en ik ben op een gelukkige plek, ik geniet gewoon van mijn spel en ik wil het gewoon goed spelen. Ik speel dit spel.”

READ  Virat Kohli herinnert zich de tour door Engeland in 2014: 'Ik vind het niet erg om gekwetst te worden, ik wil er gewoon niet uit'

Nadat Sri Lanka dinsdag India had neergezet, rondden Rohit Sharma en Shubman Gill het podium af met een openingsscore van 143. Kohli begon ook sterk en handhaafde dat tempo de hele tijd en eindigde met 113 van 87 ballen met een slagfrequentie van bijna 130. Zijn slagbeurt hielp India om 373 voor 7 te bereiken, wat buiten het bereik van Sri Lanka bleek.

“Ik denk niet dat er iets anders was dat ik persoonlijk heb voorbereid,” zei Kohli. “Mijn voorbereiding blijft altijd hetzelfde, mijn intentie blijft altijd hetzelfde. Soms krijg je niet helemaal de flow die je wilt, maar vandaag had ik het gevoel dat ik vanaf het begin een goede bowler was. Dus ik bleef mijn intentie steunen en zelfs toen de wickets vielen, ik moest eigenlijk een tip vangen en knuppelen met de andere spelers.

“Zoals ik halverwege de ronde al zei, was hij heel dicht bij de vorm waarin ik speel. Hij begreep de omstandigheden [dew] In de tweede helft dacht ik ook dat we nog 25-30 runs nodig zouden hebben, en uiteindelijk was ik blij dat ik dat voor het team kon pakken en ons een comfortabel totaal op de plaat kon geven.”

Tijdens zijn innings werd Kohli twee keer neergeslagen, eerst op 52 en daarna opnieuw op 81. Kohli zei dat hij dankbaar was voor dagen als deze, omdat geluk niet altijd op je schijnt.

“Ik kan er elke dag tegenaan”, zei Kohli tijdens de pauze in de innings. “Kijk, geluk speelt een grote rol en je kunt gewoon je hoofd buigen en God danken op dit soort avonden als het geluk een beetje je zin krijgt. We raken vaak ontmoedigd als het geluk niet onze kant op gaat. Maar deze avonden zijn ook erg belangrijk om te onthouden wanneer ik individueel voor vijftig had kunnen uitgaan en ik uiteindelijk honderd kreeg door geluk. Daar ben ik me zeer van bewust, dus ik ben dankbaar en dankbaar dat ik vandaag dat beetje geluk had Het belangrijkste is om er het beste van te maken.”

READ  Willekeurig: Mario Kart 8 Deluxe Mod Toad Circuit Grass-updates

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *