Vooruitzichten Rafaela, Rozier en Hamilton versterken de Boston Red Sox-bullpen

Vooruitzichten Rafaela, Rozier en Hamilton versterken de Boston Red Sox-bullpen

De vernieuwde honkbalregels kunnen de manier veranderen waarop de Boston Red Sox hun aanval opbouwen. Het grote plan is traditioneel altijd geweest om de bal over de muur te slaan in Fenway Park en elders.

Grotere regels, veldklokken, ploegenbeperkingen en runlimieten wijzen allemaal gunstig op het lopende spel. Honkbal wil het zo, omdat het denkt dat het meer opwinding in de sport zal brengen. Dus waarom spelen we niet mee?

Vooruitzichten Sedan Rafaella, Corey Rozier en David Hamilton zouden allemaal een leiderschapsrol kunnen spelen in Boston's optreden in Sperry – als ze hun knuppels ook kunnen omdraaien. Dit trio heeft de afgelopen twee jaar samen 293 honken gestolen op verschillende niveaus. Alle drie hadden ze echter moeite om voldoende op de basis te komen om hun snelheid te benutten.

Hamilton, 26, sloeg vorig jaar slechts .121 tijdens een ervaring van 15 wedstrijden in Boston. De middelste infielder heeft 179 steals, maar heeft slechts een carrièregemiddelde van .252 in drie jaar tijd bij de minors. Hij moet leren schoppen, zijn vrije loop vergroten en zijn strikeouts beperken, ook al neemt dat af van de 17 homeruns die hij in Triple-A Worcester in 2023 met drie slag sloeg.

De linkshandige slagman vindt de nieuwe regels leuk. “De veldklok, de ontsnappingen, de regels, het speelt allemaal een rol in mijn spel”, zei hij. “Het is mijn taak om druk uit te oefenen op hun verdediging, goed te verdedigen, naast te gaan en doelpunten te maken.”

Hamilton is inconsistent als speler. Zijn voet- en armbewegingen zijn normaal. Zijn snelheid komt het beste tot zijn recht op het middenveld, hoewel de jongeling Jarren Duran die positie heeft veroverd.

Rafaela, 22, sloeg .241 in 20 wedstrijden voor Boston bij de korte stop, het tweede honk en het outfield. Manager Alex Cora was onder de indruk. “Hij kan rennen, hij is briljant en zijn discipline is verbeterd, wat erg belangrijk is op dit niveau”, vertelde Cora aan verslaggevers.

Sommigen hebben Rafaela's slaghouding en swing vergeleken met Mookie Betts. De gelijkenis begint wanneer ze allebei slechts 1,80 meter lang zijn. Hij zet zijn snelle en soepele swings voort. Het hangt af van de discipline van het schilderij. In zijn laatste twee jaar in het boerensysteem van Boston in 2013-2014 scoorde Betts in totaal 142 vrije lopen tegen 107 strikeouts. De geavanceerde draft pick hielp hem respectievelijk .314 en .346 te behalen.

Hoewel de Curaçaose Rafaela een behoorlijk record heeft in 424 wedstrijden bij de minors, lijken zijn cijfers nog steeds veel op die van Muki: .280 gemiddeld, 60 homeruns en 115 steals. In de afgelopen twee jaar heeft hij 216 keer gecheerleadeerd en slechts 52 keer geloot.

Rozier, 24, sloeg .279 met 102 steals in 256 wedstrijden bij de minors met weinig kracht. Hij veranderde zijn swing in 2023 en sloeg veel grondhits – wat goed is omdat hij de platte wielen heeft om er strikeouts van te maken.

De stevige linkshandige slagman heeft een beetje Pete Rose in zijn spel. Het is sneller en heeft een vergelijkbare alomvattende aanpak die redelijk standaard is in het veld. Hij haalt het maximale uit wat hij kan, maar hij beschikt helemaal niet over de buitengewone slagvaardigheden van de King of Hits. Maar… met deze veelzijdige activiteit kan hij samen met anderen de tafel dekken voor powerhitters Rafael Devers, Trevor Story en Triston Casas.

De Go-Go-sokken?

Het is misschien tijd voor een nieuw Go-Go Sox-tijdperk in de American League. Of de Red Sox de harten van de fans zullen bereiken, zou de grootste verrassing zijn.

De originele Go-Go Sox waren van 1957 tot 1961 in Chicago, onder leiding van junior Luis Aparicio. De White Sox waren het enige AL-team dat in elk van die jaren $ 100 of meer stal. De anderen leefden allemaal volgens het motto: wat er ook gebeurt om het eerste honk te bereiken, blijft op het eerste honk.

De Red Sox zijn van oudsher een ploeteraar en geen draver. In de 88 seizoenen tussen 1920 en 2007 stalen ze er slechts drie keer 100. Negen keer werden zij in die periode vaker gearresteerd dan in beslag genomen. Toen ze in 1950 een teamrecord van 1.027 punten scoorden, stalen ze 32 punten.

De 24 gestolen honken van de jonge outfielder Duran zorgden ervoor dat Boston in 2023 in totaal 112 steals maakte, precies het AL-gemiddelde. Dat is meer dan een verdubbeling van zijn totaal van 52 in 2023, en is beter dan de slechtste 40 van de competitie in 2021.

Bezuinigen, vooruit gaan

De Red Sox hebben misschien gemerkt dat snelle lopers minder kosten dan homerun hitters. Ze hebben gestaag in de kosten gesneden sinds ze in 2018 de grootste loonsom op de openingsdag in honkbal hadden, namelijk $235,65 miljoen.

In 2021 waren ze naar de derde plaats gezakt met $ 180,2 miljoen, en hoewel ze het jaar daarop meer betaalden met $ 195,1 miljoen, eindigden ze op de openingsdag als zesde. Vorig jaar stonden ze op de 13e plaats overall met $ 175,7 miljoen.

Spelers en hun salarissen die vanaf 2023 zijn verdwenen, zijn onder meer Chris Sale, $ 27,4 miljoen; Kiki Hernandez en Corey Kluber, elk $10 miljoen; Justin Turner $8,3 miljoen; Adam Duvall, $ 7 miljoen; Alex Verdugo, $6,3 miljoen; en James Paxton, $ 4 miljoen.

Toegevoegd startende werper Lucas Giolito, die als free agent werd getekend voor $ 38,5 miljoen over twee jaar, en outfielder Tyler O'Neal, die een deal van $ 5.850.000 ontving voor 2024 nadat hij was overgenomen van St. Louis.

Een jaar geleden wonnen de Baltimore Orioles de AL East met een salaris van $71.061.047. De Tampa Bay Rays eindigden als tweede en betaalden $ 74.537.681. Champ-resultaten voor relatieve verandering vergeleken met de vierde plaats New York Yankees $ 273 miljoen.

Volg mij Twitteren of LinkedIn.

READ  Een nieuw Assassin's Creed-gerucht werpt licht op de release van de volgende generatie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *