VR-arcade opent in Breda: ‘Wij bieden geen games, maar ervaringen’ | Breda vandaag

Uitgelicht

BREDA – Vanaf vandaag kun je helemaal ondergedompeld worden in de online wereld op Keizerstraat 1. Daar is de nieuwe Virtual Reality game hall van The Park en Vodafone geopend. Manager Michelle van Heiningen gelooft dat het concept in Breda een succes wordt: “Het is echt een spel voor de toekomst en voor alle leeftijden. Dit zullen mensen uit Breda erg leuk vinden. ”


Wie The Park-gebouw binnenloopt, zal in eerste instantie niet zo enthousiast zijn. Een grote kamer met wat rugzakken, VR-brillen en extra tools zoals wapens tegen de muren. Maar als je de rugzak opzet, de bril draagt ​​en met het wapen in je hand gaat staan, verandert de kamer compleet. De virtuele wereld start en je belandt op een compleet nieuwe plek. Je kunt jezelf bijvoorbeeld in een moeras, op een vlot of bovenop een berg bevinden. Je loopt over een smalle plank die honderden meters in de lucht hangt. Je weet natuurlijk dat je eigenlijk met beide voeten op de grond staat, maar toch voelt het levensecht aan en let je goed op je stappen.

Het concept komt oorspronkelijk uit België, waar het tot nu toe goed gaat, verzekert Michelle: “De bezoekersaantallen zijn goed en het is geschikt voor alle leeftijden.” Zo is de gemiddelde leeftijd van de bezoekers 31 jaar. “En de oudste persoon die ooit was, was zelfs 89 jaar oud! Het is echt geen ‘game-activiteit’, of specifiek voor mannen. Ongeveer 40 procent van de bezoekers zijn vrouwen en de drie meest voorkomende redenen om mee te doen zijn: teambuilding, een uitje met vrienden en families die een dagje uitgaan. “

READ  Mets krijgen het niet voor elkaar versus ernstig uitgeputte, stijgende Marlins

Tekst loopt verder onder de foto


Een impressie van het spel – Philippe de Schutter

Bij The Park worden verschillende VR-ervaringen aangeboden. Er is het spel: The Hallow, waarin je op zombies moet schieten. Iets dat vooral bij jongens populair is. Maar je kunt ook kiezen uit Wie is de Mol? Dat is een spel dat vooral gezinnen en vriendengroepen aantrekt. “Er was zelfs een bridgeclub en ze hadden een geweldige tijd. Dat was ook inclusief die 89-jarige vrouw ”, zei Michelle. “De ervaring is heel toegankelijk, je hoeft zeker geen doorgewinterde gamer te zijn.”

Toekomst

Deze vorm van entertainment zal de komende jaren alleen maar groeien, zegt Michelle. Voor de generatie die nu jong is, zal dit heel normaal zijn. Dit wordt echt een uitje van deze en komende periode. ” Als je niet geïnteresseerd bent in de vier virtuele ervaringen die The Park nu biedt, maak je dan geen zorgen. In de toekomst zullen meer ervaringen worden toegevoegd. ” Ons doel hiermee is ook om mensen te verbinden. Het is heel anders dan normaal gamen. Dit is echt een ervaring, iets wat je samen doet. ”, Besluit Michelle.


Wie is de mol? in de virtual reality-wereld – Foto: Philippe de Schutter

Written By
More from Lesley Curry

Microsoft steunt epische games tegen nieuwe maatregelen Apple – nog een ding

Fortnitemaker Epic Games heeft in een rechtszaak aangevoerd dat Apple’s plan om...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *