‘Herover Japan’ in een nieuwe mobiele game van Fate / Grand Order Dev Delightworks

Niet tevreden met het draaien van een van ‘s werelds populairste mobiele RPG’s, Fate / Grand Orderheeft ontwikkelaar Delightworks weer een mobiele RPG in petto. Deze keer plaagt het de affaire met de mysterieuze slogan “Retake Japan” (“Nihon, Dakkan” / “日本 、 奪 還”). Dit is echter niet de titel, want die is zorgvuldig op de titel geschreven daadwerkelijke website voor nu. Vooruitlopend op een geplande livestream met onthulling op 2 september 2020, kan er nog andere informatie worden verzameld die een idee zou kunnen geven van waar we naar kijken.

De grootste aanwijzing is deze teaser-trailer, die vorige week is uitgebracht:

De trailer laat achtergrondkunst zien, die plaatsvindt in een redelijk modern ogend Tokio, en zoomt in op een personage dat een kersenbloesem-roze mecha-pak draagt. Dat personage is Shino Sakura, een van de drie die tot nu toe op de website zijn onthuld. Shino, samen met de karakters Asebi Mikohama en Fuuka Aoshima, lijken allemaal verbonden te zijn met een heleboel “geredigeerde” stukjes informatie. Weer andere bekende maar niet-geopenbaarde personages op de site zijn afkomstig uit verschillende delen van Japan, met een prominente focus op de slogan “Retake Japan”.

Dit alles lijkt te wijzen op een onbevestigde connectie met het Sakura-oorlogen franchise. Ten eerste deelt het mecha-ontwerp veel ontwerpelementen met de Spiricle Armor uit de Sakura-oorlogen games, inclusief de kleuring, drievingerige handen, en Hakama-achtige decorstukken. Vermeldingen van zang en uitvoering, eeuwige elementen van Sakura-oorlogen zijn ook bezaaid op de website. Zelfs de korte karakterintroductievideo’s die op de officiële Twitter-feed worden gepost, worden geopend met een explosie van verwaaide kersenbloesemblaadjes.

READ  Met de nieuwe mobiele game 'Pac-Man Geo' kun je echte wegen in doolhoven veranderen

Ten slotte kunnen de frequente aansporingen om Japan te “heroveren” losjes worden geïnterpreteerd als oproepen om de natie te “herstellen” of te “bevrijden”, wat in overeenstemming is met een van de handelsmerken die Sega eerder registreerde: “Sakura Kakumei.” Hoewel het woord het dichtst bij ‘Revolutie’ komt, wordt het soms geassocieerd met termen als ‘bevrijding’, zoals in de anime-serie Valvrave de Liberator.

Wat dit ook is, geïnteresseerden hoeven niet lang te wachten, aangezien er een onthullingsstream is gepland voor de avond van 2 september 2020. De stream is te zien op Youtube en kenmerkt de betrokkenheid van hololive persoonlijkheid Shirakami Fubuki. De game zelf is gepland voor een herfst 2020-release op Android en iOS, en het zal gratis te spelen zijn.

Overigens nog een potentieel Sakura-oorlogenaangrenzend spel, Project ZWART. zal ook zijn onthullingsstream hebben op 2 september (op precies hetzelfde moment), en zijn voorzien van hololive persoonlijkheid Houshou Marine.

Written By
More from Vanessa Hale

Mobile Games Market zal tijdens

Markt voor mobiele games De wereldwijde markt voor mobiele games zal naar...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *