Waarom Android Auto in Nederland verboden is

“Waarom is Android Auto in Nederland verboden?” De redactie krijgt die vraag Android Planet regelmatig ingediend. In dit artikel proberen we voor eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen.

Lees verder na de advertentie.

Waarom is Android Auto in Nederland verboden?

Je vindt de app in de Play Store in bijna heel Europa, maar niet in Nederland. Android Auto is hier officieel niet beschikbaar. Met de nadruk op officieel, want op veel Android-telefoons is de service al voorgeïnstalleerd en opent het platform zichzelf zodra je het aansluit op je auto. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je Android Auto alsnog downloaden via een kleine omweg door het apk-bestand te installeren.

De app is echter niet verboden: het is niet heel moeilijk om het Google-platform onderweg op je smartphone te zetten. Maar waarom moeten we überhaupt door deze hoepels springen en is Android Auto niet beschikbaar in Nederland? Het korte antwoord is dat de app simpelweg nog niet klaar is voor een officiële release.

Reglement

Google is wel van plan Android Auto in Nederland uit te brengen, maar is er nog niet klaar voor. Zo zegt Haris Ramic, productmanager van Android Automotive, ermee in gesprek ADVERTENTIE. Het lijkt misschien een kwestie van gewoon een app in de Play Store zetten, maar er moet nog veel werk verzet worden achter de schermen voordat Android Auto van de startblokken kan komen.

Google moet het platform per land voorbereiden op de weg. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar lokaal geldende wet- en regelgeving, maar ook naar bijvoorbeeld het taalgebied.

READ  Hier leest u hoe u Instagram-video's kunt downloaden en opslaan

Klein taalgebied

Android Auto werkt voor een groot deel samen met de Google Assistant, de digitale butler die bijvoorbeeld een Spotify playlist aan kan zetten, dus het is belangrijk dat de twee elkaar ‘begrijpen’. Onderweg mag je je smartphone immers niet gebruiken, maar alleen onderweg. Het is daarom moeilijk om verkeerd begrepen spraakcommando’s achter het stuur te corrigeren: dat mag immers niet.

Daarnaast is Nederland een relatief klein land, heeft het niet veel inwoners en spreken weinig mensen onze taal. Dat is op zijn beurt weer vervelend voor de bediening van de stemassistent van Google, die veel oefening vereist om beter te worden.

“Het is dus niet zo dat we Android Auto niet in Nederland willen uitbrengen, maar de gewenste kwaliteit hebben we nog niet op orde”, besluit Ramic. Wanneer dit het geval is, valt nog te bezien.

Op naar Android Automotive

Het techbedrijf is zeker geïnteresseerd in auto’s en werkt zelfs aan de opvolger van Android Auto: Android Automotive. Dit is een volwaardig besturingssysteem voor auto’s, in plaats van een app op je smartphone. De eerste auto die op Android Automotive ‘draait’ is al op de weg: de Polestar 2. Auto’s staan ​​absoluut op de radar van Google.

Laatste artikelen over Android Auto:

More from Madison Garrett
De slimste tool die je al op je telefoon hebt
Een andere widget is een applicatie die ernaar streeft het Zwitserse zakmes...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *