Waarom is Suikoden zo belangrijk?

Zeggen De Kickstarter-campagne van Eiyuden Chronicle succesvol is geweest, zou een understatement zijn. Eiyuden presenteert zichzelf als een spirituele opvolger van Konami’s veelgeprezen JRPG-serie Suikoden, door de oorspronkelijke regisseur Yoshitaka Murayama te herenigen met verschillende belangrijke ontwikkelaars. Gelanceerd met een financieringsdoel van iets meer dan $ 500.000, heeft het nu $ 4,57 miljoen aan financiering afgerond, waarbij het al zijn grote doelen heeft bereikt.

Het is vergeleken met de spirituele opvolger van Castlevania, Bloodstained: Ritual Of The Night, Kickstarted door ex-Konami-producer Koji “IGA” Igarashi, die heeft steun verleend naar Eiyuden. Suikoden was echter nooit zo populair als Castlevania, maar het heeft een toegewijde fanbase. Wat trekt zelfs nu de passie van Suikoden-fans? Het is simpelweg uniek in zijn soort.

(Afbeelding tegoed: Konami)

Suikoden liet zich inspireren door de 14e-eeuwse Chinese roman Shui Hu Zhuan of Water Margin, een verhaal over onderdrukking, verraad en sociale onrust tijdens de Song-dynastie, waarin een groep van 108 bandieten met succes het leger van keizer Huizong versloeg bij Liangshan Marsh. Door officiële amnestie verleend door de keizer, worden ze uiteindelijk officieel erkend. De Suikoden-spellen lenen veel van deze concepten, die elk een strijd voor vrijheid in een onrechtvaardige wereld beschrijven.

READ  74e Onafhankelijkheidsdag: Raazi van Alia Bhatt tot Manikarnika van Kangana; Zeven op vrouwen gerichte films zullen je hart vullen met patriottisme
More from Madison Garrett

De rode chocobo van Final Fantasy 14 keert terug en vermoordt iedereen

Final Fantasy 14 spelers hebben geen prettige herinneringen aan rode chocobo’s. Ze...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *