Waarom je geen rom zou moeten runnen

Roms kun je naast het gebruik van de emulator bijvoorbeeld Mario-spellen op pc spelen. Je kunt ze echter ook gebruiken op een gekraakte Nintendo Switch, waar je allerlei sites op internet hebt die genoeg zijn voor “gratis” games (ROM’s). Dit is echter niet allemaal legaal. Denk na voordat je een rom-site start, want dit kan kostbaar zijn.

ROMUniversum

De reden waarom we je afraden om in de ROM-wereld te stappen, is vooral te wijten aan het nieuws dat deze week naar buiten kwam. Matthew Strowman was een jonge man die van rum hield. Hij besloot er een volwaardige website van te maken, genaamd ROMUniverse. Hier kun je games van Nintendo in rom-vorm downloaden. Het ziet er erg vriendelijk uit, maar is het niet. Eerst moest je een betaald abonnement kopen om ROM’s te kunnen downloaden en deze ROM’s zijn illegaal verkregen.

Matthew Strowman vond dit niet erg. Hij wist uiteindelijk 36.000 euro winst te maken uit zijn functie. Dat is een mooi bedrag, maar echt genieten kan hij er niet van. Niet meer: ​​in 2019 startte Nintendo een rechtszaak tegen Storman, die $ 2,1 miljoen moet betalen voor zijn illegale praktijken. Hij was misschien beter af geweest als hij een schikking had getroffen met Nintendo voordat hij naar de rechtbank ging, maar de beste man dacht dat hij niets illegaals had gedaan. Hij ontkende ook dat hij het zelf had gedownload.

nintendo versus huisgenoten

Dit is een zeer opwindende zet, maar het wordt nog erger: hij vond het een goed idee om zichzelf te verdedigen, in plaats van een rechter in te huren. Nintendo vond het prima: het vroeg 15 miljoen dollar. Helaas voor de man achter ROMUniverse koos Judge de kant van Nintendo, maar hij heeft geluk: hij hoeft geen $ 15 miljoen op te hoesten, slechts $ 2.115.000. Hoe komt hij daar, dat is de vraag, want met de winst die hij maakte op zijn site – die al een tijdje offline is – gaat hij het niet redden.

Hoewel de rom-wereld erg interessant is en het geweldig lijkt om gratis games te kunnen spelen, is het dus beter om weg te blijven van deze illegale praktijken. Eerlijk genoeg voor mensen die jarenlang games hebben ontwikkeld.

READ  Modellen van landbouwcoöperaties zijn voltooid
More from Madison Garrett

LSU in Missouri in cijfers: het spel beweegt 600 mijl

No.17 LSU (1-1) bij Missouri (0-2) 11 uur CDT zaterdag (SEC-netwerk alternatief...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *