Waarom je nu de 112-app moet downloaden

Waarom je nu de 112-app moet downloaden

Afgelopen week was 112 slecht bereikbaar door een storing bij Vodafone. En het is niet de eerste keer dat het alarmnummer te maken heeft met een nationale feestdag: ook in 2019 liep het flink mis. Dat alleen al is reden genoeg om de officiële 112-app te downloaden: 112NL.

Aanvraag 112NL: Meld u nu aan

112NL is de officiële app voor de Nederlandse hulpdiensten: politie, brandweer, ambulances en de Koninklijke Marechaussee. Met deze app op je iPhone heb je bij een soortgelijke storing toch toegang tot de hulpdiensten.

iPhone 14 Pro nu tot € 10 korting per maand!

Het is belangrijk dat u dit nu doet, niet alleen wanneer er weer een downtime is. Waarom? Omdat je tijdens het instellen van de app je telefoonnummer moet verifiëren. Met storingen zoals vorige week kan dit voor problemen zorgen. Wacht dus niet tot de noodsituatie voorbij is, maar doe het meteen – en er zijn nog meer voordelen.

Er zijn meer redenen om deze app te gebruiken. Zo kun je op het hoofdscherm al aangeven welke dienst je precies nodig hebt; Politie, brandweer of ambulance. Dit scheelt direct wat tijd. Bovendien, wanneer u contact met ons opneemt via de app, stuurt u ons automatisch wat aanvullende informatie die het voor u gemakkelijker maakt om ons te helpen. Op deze manier worden uw naam en locatie doorgegeven. Ook krijgt de meldkamer elke tien minuten een update van uw locatie.

U kunt ook 112 aanvragen!

Als je niet goed kunt horen of praten, of moeite hebt met Nederlands of Engels, is de 112NL-aanvraag sowieso nodig. De applicatie heeft een chatfunctie. Indien nodig kan het gesprek ook worden vertaald. Bij het instellen van de app geef je aan of je slechthorend of sprekend bent en de meldkamer kan dan overschakelen naar een chatgesprek. de 112 De app is gratis te downloaden in de appstore.

READ  Gran Turismo kondigt samenwerking met Dior aan, voegt speciale raceuitrusting en auto toe aan GT7

Misschien vindt u dit ook interessant

📡 Zo gebruik je de SOS-noodmelding van de nieuwe iPhone-functie via de satelliet

💥 Problemen oplossen: hier leest u hoe deze nieuwe iPhone- en Apple Watch-functie uw leven kan redden

💊 Nooit meer uw medicijnen vergeten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *