Waarom je Pokémon Sleep moet downloaden voordat je gaat slapen

Waarom je Pokémon Sleep moet downloaden voordat je gaat slapen

Je kent waarschijnlijk Pokémon Go, maar nu is er Pokémon Sleep. We kunnen het het tegenovergestelde van Go noemen. Je bent geïnspireerd om niet uit te gaan, vooral niet om actief te zijn, maar het draait allemaal om Pikachu en zijn vrienden. De game is niet door dezelfde studio gemaakt (Niantic werkt nog aan onder andere Peridot), maar komt wel van Select Button, een Japanse studio die wat hulp kreeg van Niantic. Is het een spel of alleen een app? In ieder geval is het nu beschikbaar om te downloaden in Europa.

Pokemon slapen

Je speelt Pokémon Sleep met je smartphone of met de speciale tool die voor de game is uitgebracht: Pokémon Go Plus+ (ja, het betekent echt plusplus). Het is de bedoeling dat je je smartphone of dergelijk apparaat naast je kussen legt als je slaapt en dan je slaap monitort. Heel handig, maar wat is het precies? Ten eerste houdt het het aantal uren bij dat je doorbrengt, het uiterlijk van Pokemon terwijl je slaapt, en met Professor Neroli’s Sleep Style Dex registreer je elke Pokemon die je hebt gepasseerd.

Het grappige is dat de app je daadwerkelijk een bonus geeft als je meer uren werkt. De meest slaperige van allemaal, Snorlax, speelt de hoofdrol in het spel. Hoe groter het wordt (en hoe meer uren je slaapt), hoe meer Pokémon je tegenkomt terwijl je je ogen van binnenuit onderzoekt. Pokemon die op bezoek komen kunnen je vrienden worden en samen kun je bessen verzamelen die Snorlax graag eet. Zo word je sterker en als je slaapscore ook goed is, krijg je meer Pokemon in je aura.

READ  Is privacy de nieuwste luxe?

snurken

Het klinkt allemaal erg grappig, al is het geen heel diep spel waarin je veel invloed lijkt uit te kunnen oefenen. Dit is echter niet zo erg. Je kunt ook overdag Pokemon vangen. Je kunt dit doen door Snorlax die bessen overdag te voeren en overdag met Snorlax en andere Pokemon te “rondhangen”. Het is niet erg actief, maar het helpt wel om Snorlax’s Drowsy Power zwaarder te maken en dat zorgt ervoor dat je extra punten krijgt, handig als je een nachtje niet kunt slapen (of als je gewoon extra punten wilt natuurlijk).

De app kan je ook helpen in slaap te vallen. Dit doet hij bijvoorbeeld door je wat ontspannende muziek te laten horen. De app is ook een wekker: handig, want zo weet de app beter hoe lang je van plan bent te slapen. Je moet sowieso stoppen met de slaapsessie als je wakker wordt: of je nu de wekker zet of niet. Je moet er rekening mee houden dat de app de hele tijd draait terwijl je slaapt: dat kan veel batterij kosten. Je telefoonscherm is misschien zwart, maar de app moet toch open zijn.

Snooze, slapen en slapen

Er zijn verschillende Pokemon om te verzamelen, van het type dutten, snoozen en slapen (nog steeds Pokemon, toch?). Het is aan jou om ze allemaal in je Dex te schrijven. We verklappen er niets van: je hoeft het niet met eigen ogen te zien, eh. Deze app uitproberen is leuk: het kost niets, al moet je wel op de batterij van je telefoon letten. Verder is het iets dat je kunt doen terwijl je slaapt (misschien met een beetje nazorg, maar niet veel). Het is in ieder geval het proberen waard: wie weet welke Pokemon je ’s nachts zal bezoeken? Nou, het klinkt eng, maar het is leuk om te zien dat we Pokémon op een andere manier in ons dagelijks leven kunnen integreren. We zitten, niet liggen, klaar.

READ  macOS Monterey 12.5 met bugfixes is nu beschikbaar

Op dit punt is de langverwachte game eindelijk uit in Europa. Voor Android-apparaten is het alleen beschikbaar op bepaalde apparaten, waaronder de Google Pixel 7a. Op iOS is de game alleen beschikbaar op iPhones met iOS 14.

Laura Jenny

Als ze niet klikt, reist ze door de wondere wereld van entertainment of een prachtige plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *