Waarom maakt je Xbox One geen verbinding met wifi?

 Als je een Xbox One hebt dan is de kans groot dat je graag online wilt spelen met of juist tegen vrienden. Om dit te kunnen doen, moet je natuurlijk wel verbinding hebben met je wifi netwerk. Eigenlijk is het nog beter om gebruik te maken van een ethernetkabel, dit is namelijk een stabielere en snellere verbinding. Helaas is dit niet bij iedereen mogelijk, dus dan heeft je Xbox One wel wifi nodig. Toch gaat dit niet altijd even goed, waardoor je console geen verbinding kan maken met het internet. Lees hieronder hoe je dit mogelijk kunt oplossen. 

Xbox Live

Als je internet werkt, maar Xbox Live geen verbinding maakt, moet je kijken of Xbox Live momenteel wereldwijd niet beschikbaar is. Je kunt dit controleren door naar de Xbox Live statuspagina op je computer, smartphone of tablet te gaan. Helaas, als het niet werkt, heb je er geen controle meer over en moet je wachten tot Microsoft Xbox Live weer online brengt. Het ligt dan dus niet aan je Xbox One of je wifi netwerk.

Andere apparaten

Als Xbox Live in gebruik lijkt te zijn, is het eerste wat je moet doen, controleren of je wifi-netwerk de oorzaak is van je problemen. Controleer hiervoor andere apparaten in je woning om te zien of ze verbonden zijn met internet. Je kunt een computer of tablet gebruiken of zelfs een andere gameconsole. Hierbij is het van belang dat het apparaat verbonden is met hetzelfde wifi netwerk als je Xbox One. Maakt je smartphone ook geen verbinding? Het ligt dan dus aan je modem of router.

Routerverbinding

READ  Microsoft zou de strijd tegen volgende maand kunnen aangrijpen

Als je Xbox One via een ethernetkabel met internet is verbonden, kun je proberen de kabel te verwisselen en kijken of dat het probleem is. Als alternatief kun je ook proberen de ethernetkabel op een andere routerpoort aan te sluiten. Als je verbonden bent met wifi, controleer dan je Xbox One-instellingen om er zeker van te zijn dat je het juiste wifi-wachtwoord gebruikt. Als het wachtwoord correct is en je Xbox One nog steeds geen verbinding maakt, probeer dan je Xbox One-console dichter bij je router te plaatsen of objecten te verwijderen die het signaal mogelijk blokkeren.

Wachtwoord

Als je wifi geen verbinding maakt vanwege een onjuist wachtwoord, probeer dan het wachtwoord opnieuw in te voeren en kijk of dat je verbindingsprobleem met Xbox One oplost. Hiervoor ga je naar de pagina Instellingen op je console en klik je vervolgens op netwerk. Zoek je Wi-Fi-netwerk op in de lijst en klik vervolgens op het netwerk. Voer je wachtwoord opnieuw in wanneer daarom wordt gevraagd.

MAC-filtering

Draadloze routers kunnen dankzij MAC-filtering voorkomen dat apparaten, waaronder videogameconsoles zoals je Xbox One, wifi gebruiken. Schakel hiervoor je Xbox One-console in, ga vervolgens naar de “Instellingen” en selecteer “Netwerk” en vervolgens “Geavanceerde instellingen”. Noteer hierin je draadloze MAC-adres. Start hierna je Xbox One opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met internet. 

Werken deze manieren niet? Neem dan contact op met de helpdesk van Xbox om het probleem op te lossen! 

Written By
More from Lesley Curry

Final Fantasy 7 Remake Part 2 Nieuwe details komen later dit jaar

Nieuwe informatie met betrekking tot Final Fantasy VII Remake deel 2 Het...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *