Funcom neemt Conan the Barbarian volledig over, een nieuwe game in de maak

Het Noorse videogamebedrijf Funcom heeft aangekondigd dat het de rechten op Conan the Barbarian en andere eigendommen zoals Mutant Year Zero en Solomon Kane volledig heeft verworven. Een nieuwe, onaangekondigde game die veel van Robert E. Howard’s personages combineert, is nu in de maak als gevolg van deze nieuwe aanwinst.

In een persbericht kondigde Funcom aan dat het Cabinet Group voor een niet nader genoemd bedrag heeft overgenomen, en daarmee een aantal opmerkelijke persoonlijkheden, met name Conan. De volledige kabinetsportfolio zal worden opgenomen in Funcom’s Heroic Signatures en kabinetschef Frederic Malmberg wordt de nieuwe president van Heroic Signatures.

Als onderdeel van de aankondiging onthulde Funcom dat het “momenteel toezicht houdt op de ontwikkeling van een niet-uitgebrachte game die veel van de personages in het universum van Robert E. Howard zal samenbrengen.”

Howard is een romanschrijver en een van zijn beroemdste personages is Conan the Barbarian en Demon Slayer Solomon Kane. Hoewel de game niet specifiek Conan the Barbarian is, zal wie in dit project hem waarschijnlijk ook als personage opnemen.

De overname door Funcom van Conan en andere eigendommen van het kabinet heeft geen invloed op projecten die momenteel in ontwikkeling zijn, inclusief de Conan-serie van Netflix. Het heeft ook geen invloed op Marvel’s lopende Conan-stripboek.

In plaats daarvan zullen de ontwikkelaars van verschillende Conan-games, waaronder Age of Conan en Conan Exiles, vanaf nu het volledige personage bezitten.

Hoewel Conan vooral bekend is in de film dankzij Arnold Schwarzenegger, was de laatste keer dat we Conan op het scherm zagen in de reboot van 2011 met Jason Mamua in de hoofdrol. Gelukkig voor ons speelde Mamoa nog een fictieve held in Aquaman DC.

READ  Alle nieuwe functies zijn beschikbaar in de Epic Games Store

Matt TM Kim is de IGN-nieuwsredacteur. Je kunt het bereiken Tweet insluiten.

Written By
More from Aubrey Mason

Maharashtra kruist 3 Lakh Coronavirus-gevallen met 8.348 nieuwe gevallen in 24 uur

Maharashtra heeft nu 1,26,926 actieve gevallen. Mumbai: Maharashtra, de zwaarst getroffen staat...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *