Waarom Microsoft emulaties op Xbox verbood: de reactie van de techgigant – Microsoft (NASDAQ: MSFT), Nintendo Co (OTC: NTDOY)

In een beslissing die tot controverse en terugslag leidde in de retro-gaminggemeenschap, Microsoft MSFT Hij heeft klassieke game-emulatie uitgeschakeld op zijn Xbox Series X/S. De verhuizing komt nadat gebruikers ontdekten dat ze gemakkelijk emulators kunnen installeren die klassieke games van consoles kunnen spelen Sony‘S Sony PlayStation 2 en Nintendo‘S NTDOY GameCube op console.

Temidden van de geruchten rond de plotselinge verandering, noemde Microsoft een al lang bestaand officieel winkelbeleid als reden voor de verhuizing.

“We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van onze mechanismen voor het beoordelen en implementeren van handhavingsmaatregelen op inhoud die in de Store wordt verspreid om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan ons Microsoft Store-beleid. Vanaf 10.13.10 zijn producten die een gamesysteem of platform emuleren, op geen enkele familie van apparaten toegestaan ”, stelt een woordvoerder van Microsoft tegen Kotaku A Vrijdag verhaal.

ZIE OOK: Xbox gedumpt PS5-versie van Redfall nadat Microsoft Bethesda heeft overgenomen: kan dit invloed hebben op Call of Duty?

Het bedrijf heeft een wijdverspreid gerucht ontkend dat Nintendo verantwoordelijk is voor het verbod, waarbij velen speculeren dat de Japanse gaminggigant actie heeft geëist tegen games met copyright die zonder toestemming op Xbox-consoles worden gespeeld.

“De informatie die momenteel op Twitter circuleert, is niet juist. Onze acties zijn gebaseerd op een al lang bestaand beleid met betrekking tot inhoud die in de Store wordt verspreid”, vertelde Microsoft aan IGN.

de achtergrond: De Xbox Series X/S, die in 2020 werd gelanceerd, onderscheidde zich van zijn concurrenten door gebruikers in staat te stellen eenvoudig toegang te krijgen tot oudere games en deze te spelen. Microsoft heeft nu de toegang tot deze functie beperkt in de standaard winkelmodus, waardoor deze alleen beschikbaar is voor betaalde toegang in de console-ontwikkelaarsmodus, die $ 20 kost. Als gevolg hiervan wordt gebruikers effectief verhinderd emulators voor tientallen oudere consoles te downloaden en uit te voeren, met een foutcode die een schending van het Microsoft Store-beleid aangeeft.

READ  Voor deze offline en op schijven gebaseerde games is online inchecken op Xbox Series X vereist.

Deze beslissing veroorzaakte opschudding onder fans van retrogaming, die hun teleurstelling en frustratie uitten op socialemediaplatforms. Velen hebben Microsoft ervan beschuldigd voorrang te geven aan winst boven gebruikerservaring, en beweerden dat de stap om de toegang tot emulaties van klassieke games te beperken onnodig en ongerechtvaardigd is.

Volgende: Nieuwe videogames: must-play-titels komen uit in maart, april

Afbeelding van fotografie Billy Freeman op unsplash.

Written By
More from Vanessa Hale
Tales of Crestoria Mobile Game brengt prachtige “The Wake of Sin” korte animatiefilm uit
29 augustus 2020 18:30 uur EST De populaire mobiele titel Tales of...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *