Waarom Nvidia grafische stuurprogramma’s serieus neemt

(Pocket-lint) – PC-games zijn sterk afhankelijk van de grafische stuurprogramma’s die ze ondersteunen. GPU-stuurprogramma’s kunnen een game starten of stoppen, en daarom neemt Nvidia deze dingen zeer serieus.

Natuurlijk wordt de waargenomen kwaliteit van een grafische kaart sterk beïnvloed door de stuurprogramma’s die deze ondersteunen. Hardware kan heel goed worden gemaakt, maar als stuurprogramma’s constante crashes, gevreesde blauwe schermfouten, haperende games, vertragingen of erger veroorzaken, lijdt iedereen.

Waarom goede chauffeurs belangrijk zijn

Dit is de reden waarom Nvidia chauffeurs zeer serieus neemt.

Vooral wanneer het bedrijf de mogelijkheid om te spelen op 8K 60Hz wil pushen met HDR ingeschakeld. Deze gewaagde beweringen werden gedaan voor de GeForce RTX 3090 en RTX 3090 Ti grafische kaarten en het is geen wonder gezien de enorme kracht van deze GPU’s, maar ze haperen nog steeds met een slechte driver.

nvidia

Daarom hecht Nvidia veel belang aan het grondig testen van stuurprogramma’s voor de lancering. Het bedrijf weet dat er enorm veel gaming-pc’s zijn met allerlei configuraties. Om stuurprogramma’s zo robuust mogelijk te maken, moet daarom veel worden getest.

1,8 miljoen uur testen

Als onderdeel van Nvidia’s Klaar coureursspel software, legt het bedrijf veel nadruk op uitgebreide tests van duizenden mogelijke hardwareconfiguraties. Deze test is ontworpen om ervoor te zorgen dat elke speler de best mogelijke prestaties krijgt en ook over een betrouwbaar systeem beschikt.

Nvidia zegt het Per dag worden 1.000 betrouwbaarheidstesten uitgevoerd. Dit komt overeen met 1,8 miljoen uur testen per jaar, wat overeenkomt met 214 jaar uitgebreid testen. Nvidia gebruikt een complexe testmatrix die meer dan 4.500 verschillende pc-configuraties test, waaronder verschillende grafische kaarten, CPU’s, RAM en meer. Ze gaan zelfs zo ver om apparaten uit 2012 te testen.

READ  Elite Dangerous Odyssey-consolepoorten blijven opgeschort totdat de pc-versie is opgelost

Deze trots om dingen goed te krijgen, is wat Nvidia’s gebrek aan bètastuurprogramma’s verklaart. Dit is ook de reden waarom Nvidia eraan werkt om elke bestuurder naar het strikte Microsoft te brengen Windows-hardwarekwaliteitsindex (WHQL) Testprocedures.

Regels en regels code

Game Ready-stuurprogramma’s zijn een serieuze zaak. Je hebt er misschien niet veel over nagedacht toen je voor het laatst bezig was met het spelen van je favoriete spel, maar er zijn meer dan 25 miljoen regels code in elke Game Ready Driver die je downloadt. Nvidia zegt dat dit vergelijkbaar is met de hoeveelheid mes die je in een moderne straaljager zou vinden.

Drivers moeten ook worden geprogrammeerd en getest voor elke game die wordt uitgebracht. Daarom zul je vaak een nieuwe engine vinden die rond dezelfde tijd wordt gelanceerd als een nieuwe grote titel. De drivers zijn afgestemd om hogere framesnelheden te leveren voor gaming, maar ook om stabiele framesnelheden te garanderen voor een soepele ervaring.


Deze nieuwe toetsenborden van Logitech hebben onze favoriete emoji's en we zijn er dol op!

Nvidia-stuurprogramma’s richten zich ook op Het minimaliseren van systeemlatentie zorgt ervoor dat uw pc en wat u op uw gamingscherm ziet, snel reageren op muis- en toetsenbordinvoer.

Nvidia werkt ook nauw samen met game-ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat stuurprogramma’s goed zijn voorbereid voordat ze worden gelanceerd en grondig zijn getest en geoptimaliseerd. Daarna gaat het testen en optimaliseren door totdat de game ook uitkomt. Met toekomstige updates kunt u de prestaties in de loop van de tijd verbeteren.

READ  Hades en Last of Us Part II leiden de genomineerden voor de Game Awards 2020

Dit werk betekent ook dat Nvidia de mogelijkheid kan bieden om de game te “optimaliseren” via GeForce Experience. Dus met een enkele klik op deze software kan de gebruiker het spel instellen op de beste instellingen voor zijn spelsysteem.

Dit alles wordt geleverd met de toegevoegde bonus van verbeterde prestaties via DLSS als je het nodig hebt. Dus de volgende keer dat je een game speelt, onthoud dan hoeveel werk het is geweest om ervoor te zorgen dat het soepel verloopt.

PC Game Week (9-13 mei) in samenwerking met Nvidia GeForce RTX
Of je nu een doorgewinterde pc-gamingveteraan bent of een complete beginner, bij ons zit je goed!
Bezoek ons ​​PC Game Center voor het laatste nieuws en recensies, bekijk enkele geweldige functies en vind details over de beste producten die er zijn.
Met zoveel geweldige inhoud die elke dag wordt verwijderd, moet u de pagina een bladwijzer maken en terugkomen voor uw dagelijkse oplossing.

Geschreven door Adrian Wellings. Bewerking door Chris Hall.

Written By
More from Max Mcgee
Computerspellen overbrengen naar een ander station met Windows-instellingen
Als u zoekt hoe u pc-games naar een ander station op uw...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *