Waarom wordt mijn Xbox One steeds uitgeschakeld?

Als je Xbox One, Xbox One S of . speelt Xbox One X Jarenlang heb je misschien wat problemen met de console opgemerkt. In het bijzonder kan uw Xbox One nog steeds vanzelf worden uitgeschakeld.

Soms kan het onmiddellijk worden uitgeschakeld wanneer het wordt ingeschakeld. Soms kun je een spel een tijdje spelen voordat het zichzelf uitschakelt. En op sommige dagen zal het volledig willekeurig zijn als het uit is.

Je zou kunnen denken dat dit gewoon iets is dat met oudere Xbox-consoles gebeurt. Nieuwe Xbox Series X- en Series S-consoles kunnen ook worden uitgeschakeld als dat niet de bedoeling is, dus de tips hier zijn van toepassing.

Het kan echter erg frustrerend zijn als je Xbox One steeds wordt uitgeschakeld. Dit kan betekenen dat je met hem moet praten Xbox-ondersteuningmaar er is een bestand Sommige dingen die je kunt proberen Daarvoor.

Dus waarom wordt mijn Xbox One steeds uitgeschakeld?

kort antwoord: Meestal is het een warmtegerelateerd probleem

Als je Xbox One onmiddellijk wordt uitgeschakeld nadat je hem hebt ingeschakeld, is het eerste dat je moet controleren het netsnoer. Is het volledig aangesloten, heeft het zichtbare schade en heeft het bochten?

Je kunt ook proberen Reset de voeding. Wist je dat er een minicomputer in zit? Het resetten van de voeding kan eventuele vreemde obstakels oplossen die het momenteel ervaart.

Foto: Microsoft

Als u er een fout in vindt, Vervang de kabel En kijk of je problemen verdwijnen. Als u een stekkerdoos gebruikt, probeer dan de stekker in het stopcontact te steken.

Probeer ook een ander stopcontact te gebruiken. De metalen veren in de pluggen worden na verloop van tijd losser en dit kan het probleem veroorzaken.

READ  Komen er New World Xbox-, PS5-, PS4- en Nintendo Switch-versies?

Andere redenen waarom uw Xbox One willekeurig wordt uitgeschakeld

Xbox One
Foto: Unsplash

Als je merkt dat je Xbox One willekeurig wordt uitgeschakeld, zorg er dan voor dat er voldoende luchtspleet is tussen de bovenkant van je console en erboven. Dit komt omdat hier de heteluchtopeningen zitten.

Een inch of meer is een goede ruimte. Verplaats dingen als er iets op de console staat of als de plank erboven te dichtbij is.

De ventilatieopeningen in de Xbox One bevinden zich bovenop de console, dus alles wat dit blokkeert, kan oververhitting veroorzaken.

Lees meer: ​​Kun je games installeren terwijl Xbox One is uitgeschakeld?

Als u een bericht op uw Xbox krijgt dat de console wordt blootgesteld aan onjuiste ventilatie, Zet hem uit, wacht een uur, verplaats hem naar een goed geventileerde ruimte en zet hem aan.

Zoek vervolgens naar stof dat zich heeft opgehoopt rond de openingen van je Xbox One. Je zult ze moeten schoonmaken of de ventilator moeten vervangen als je ze ziet. Hier is een handleiding voor demontage: Je Xbox One Zo kun je de ventilator schoonmaken.

Als al het andere niet lukt, moet je mogelijk contact opnemen met Xbox Support

Hoewel oververhitting misschien wel de meest voorkomende reden is waarom je Xbox One zichzelf blijft afsluiten, zijn er andere mogelijke boosdoeners voor je probleem. Er kunnen corrupte gegevens zijn of uw stroomvoorziening dreigt te worden afgesneden.

Als geen van deze opties je probleem oplost, kun je het controleren Xbox-ondersteuningspagina over het onderwerp hier. Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je niet krijgt Xbox is ingesteld om automatisch uit te schakelen.

READ  Xbox Series X Halo Infinite-console uitverkocht - pre-orders zijn hierna te vinden

Eindelijk, als je Xbox One op dit moment nog steeds wordt afgesloten, is het tijd om met hem te praten Xbox-ondersteuningdie u kan vragen om uw console op te sturen voor reparatie.

wat denk je? Heb je problemen gehad met het afsluiten van Xbox One? Wat heb je gedaan? Laat het ons hieronder weten in de comments of verplaats de discussie naar onze Twitter of Facebook.

Aanbevelingen van de redactie:

Gewoon een opmerking, als je iets koopt via onze links, krijgen we mogelijk een klein deel van de verkoop. Klik hier voor meer.

Written By
More from Vanessa Hale
Xbox Live Gold maakt de populaire game voor een beperkte tijd gratis
Xbox Live Gold-abonnees op Xbox One, Xbox Series X en Xbox Series...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *