Wanneer wordt de Nintendo Switch Pro uitgebracht? Wed niet op 2021

foto van nintendo switch

Na de lancering in maart 2017 zou de originele Switch een krachtigere broer of zus kunnen gebruiken, maar dat is dit jaar onwaarschijnlijk.
foto: Sam Rutherford

Nintendo heeft veel nieuws op een relatief krappe plek verpakt Toon E3 عرض, met een voorproefje van aankomende games zoals Metroid-dreadEn de WarioWare: Doe het samenEn de Breath of the Wild 2, en zelfs een remake van Geavanceerde oorlogen 1 en 2. Maar een van Nintendo’s meest verwachte producten, Switch ProHet was een no-show en het begint duidelijk te worden dat we dit jaar helemaal geen Switch Pro zullen zien.

Nu ken ik onze vrienden in Kotaku Je hebt al heb dit onderwerp een beetje aangeroerdMaar ik wilde ingaan op enkele andere gedachten over waarom er zo weinig kans is om de Switch Pro in 2021 te zien.

Voordat E3 begon, stuurde Nintendo rond Nintendo Persbericht informeert de media dat de Nintendo E3-presentatie “exclusief zal zijn gericht op Nintendo Switch-games die voornamelijk in 2021 worden uitgebracht.” Vertaling: Nintendo was niet van plan deze zomer hardware te onthullen. En zonder twijfel kwam en ging de grootste gameconferentie van het jaar zonder enige pieptoon over de Switch Pro. Geen reden tot paniek: dit betekent niet dat alle rapporten die we hebben gezien over de Switch Pro nep zijn. Soms moet een bedrijf zijn plannen aanpassen.

Maar door de next-gen switch niet op E3 ​​te bespreken, garandeert hij bijna dat de Switch Pro niet voor het einde van het jaar in de uitverkoop gaat. De originele schakelaar Het werd voor het eerst aangekondigd in oktober 2016 voordat het op 3 maart 2017 in de verkoop ging. En als ik moest wedden, zou ik het geld op Nintendo zetten om iets soortgelijks te doen voor de Switch Pro: een mogelijke aankondiging dit najaar gevolgd door officiële verkoop start in het voorjaar van 2022.

Sleutelafbeelding met de tijdlijn van de verschillende Nintendo Switch-releases.

foto: Sam Rutherford

Dit zou niet alleen de releasedatum van de Switch Pro bijna precies zes jaar na het origineel plaatsen (wat een bijna perfecte mid-lifecycle-update voor de Switch zou zijn), het zou ook goed kunnen aansluiten bij Nintendo’s 2022-startvenster. Breath of the Wild 2. de eerste Adem van het wild Het was een lanceringsgame voor de originele Switch en het was een enorme factor in het stimuleren van sterke Switch-verkopen in het eerste jaar.

Hoewel het zeer waarschijnlijk is Breath of the Wild 2 (en de Switch Pro, of beide) zou kunnen worden teruggebracht voor de zomer of herfst van 2022, het zou me niet verbazen als Nintendo van plan is om de Switch Pro en BotW 2 Tegelijkertijd ervoor zorgen dat er een first-party game komt die echt krachtigere switchprestaties laat zien. Het is niet alleen een knipoog naar traditie, het is ook een slimme zakelijke zet.

Afbeelding van de Nintendo Switch Lite

foto: Sam Rutherford

We moeten ook niet vergeten dat Nintendo heeft aangekondigd Switch Lite in augustus 2019, schiet het dan in september. Dit is een vrij snelle ommekeer voor een grote console, en ik betwijfel of Nintendo bereid is hetzelfde te doen met de Switch Pro. Hoe dan ook, als Nintendo de Switch Pro niet voor het einde van de zomer aankondigt, zullen het de laatste giftige paddenstoelen zijn die hopen de Switch Pro in 2021 te zien.

Een andere grote hindernis die Nintendo zal moeten overwinnen om de Switch Pro dit jaar te lanceren, is de wereldwijde chipcrisis. Allerlei componenten, van displaycontrollers tot autochips, en vooral tot consumentenelektronica, SoC’s, zijn schaars. En met grote gieterijen zoals TSMC die al in bedrijf zouden zijn “Meer dan 100% gebruiken,” Het zal voor Nintendo erg moeilijk zijn om AMD, Nvidia, Microsoft, Sony en anderen onder druk te zetten om een ​​nieuwe chip voor de Switch Pro te produceren.

Door de lanceringsdatum van Switch Pro (en dus de productiehelling) naar 2022 te verschuiven, zou Nintendo echter meer tijd moeten hebben om de benodigde componenten te vinden.

Maar misschien wel de grootste reden om de Switch Pro dit jaar niet te zien is simpelweg dat de huidige switch nog steeds in verkoop groeit. Voor het fiscale jaar 2020, Nintendo Het maakte een recordwinst van iets meer dan $ 6 miljard, met een totale omzet van $ 16,6 miljard van Nintendo in 2020, net onder het record in 2008 en 2009, toen de Wii als zoete broodjes verkocht.

Zelfs met concurrentie van PS5 en Xbox Series X/S blijft de Nintendo Switch dit jaar bovenaan de verkoopgrafieken staan, met Ampere-analyse die meldt dat Nintendo verkocht 5,86 miljoen Switches in het eerste kwartaal van 2021Vergeleken met 2,83 miljoen voor de PS5 en 1,31 miljoen voor beide versies van de Xbox-serie. De leveringsbeperkingen zijn duidelijk nadelig voor zowel Sony als Microsoft, waardoor de totale verkoop daalt (wat Nintendo nog een reden geeft om te wachten), maar toch presteert de Switch nog steeds beter dan de next-gen Xbox en PlayStation Wederzijds. Kortom, Nintendo heeft de luxe om voorlopig te laat te komen.

Het is vervelend dat de kans dat de Switch Pro dit jaar in de uitverkoop gaat zo klein is – en ik heb persoonlijk gehoopt en gewacht Switch Pro sinds 2019—Maar het is ook belangrijk om het lawaai niet uit de hand te laten lopen. Hé, als mijn lezing van theeblaadjes verkeerd is, zijn we eerder aangenaam verrast dan verdrietig teleurgesteld. Het is belangrijk om verwachtingen te scheppen.

In veel opzichten is Shigeru Miyamoto’s beroemde uitspraak over late games ook van toepassing op consoles: “Een late game is uiteindelijk goed, maar een gehaaste game is altijd slecht.” En als er één ding is dat je bijna zeker zal teleurstellen, dan is het wel de Switch Pro die naar buiten werd geduwd voordat hij klaar was.

READ  Bungie zegt dat het 'het doel mist' met de Lightfall-uitbreiding van Destiny 2, ondanks commercieel succes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *