Warriors versloeg Cowboys met 26-12 en won de eerste wedstrijd in Australië sinds april 2022

In het Queensland Country Bank Stadium, Townsville: Cowboys 12 (Tom Chester 4 minuten, Rhys Robson 13 minuten; Valentine Holmes 2 doelpunten). 26- Masoud (Wide Egan 8 minuten, Marcelo Montoya 28 minuten, Jazz Tevaga 33 minuten, Ed Cousy 47 minuten, Sean Johnson 3 goals). HT: 12-16

In het rapport: Marata Neokor (krijgers) en Jihamat Shibasaki (cowboys)

Marcelo Montoya scoorde twee pogingen toen de Warriors hun eerste wedstrijd op Australische bodem in 11 maanden wonnen en zaterdag de Cowboys met 26-12 versloeg in Townsville.

Marcelo Montoya speelde zaterdagavond een van zijn beste wedstrijden ooit voor de Warriors.

Ian Hitchcock/Getty Images

Het onvermogen om te winnen aan de andere kant van Tasman is een van de problemen geweest die de Warriors het afgelopen jaar hebben gehinderd, vooral in de laatste paar maanden van het seizoen, toen ze werden geïnspireerd om voor hun thuisfans te spelen op Mt. Smart Stadium maar leek ongeïnteresseerd bij uitspelen.

Lees verder:
* De Warriors leren wat er moet gebeuren om ze naar het volgende niveau in het NRL te brengen
* De Warriors missen meerdere scoringskansen in een verlies van 20-12 tegen de Roosters
* De eerste tekenen dat Webbyball de Warriors overneemt als nieuwe coach maken indruk

Maar de nieuwe hoofdcoach van Warriors, Andrew Webster, zorgde voor een nieuwe houding in de club en leidde hen naar nog twee waardevolle punten terwijl ze een moeilijke opening van drie weken doormaakten, zonder een wedstrijd op Mt Smart.

Adam Pompey maakte deel uit van het Warriors-team dat bijna een winloos jaar eindigde in Australië.

Deze overwinning is ook de eerste keer sinds 2018 dat de Warriors in Townsville hebben gewonnen.

READ  Fortnite Hoofdstuk 3 Vliegende dieren gelekt

Centre Viliame Vailea werd aangekondigd als een late wissel voor de Warriors, ter vervanging van Brayden Wiliame, die kampte met een kuitprobleem.

Maar ook al voegt Williame zich bij de steeds groter wordende lijst van blessures van de Warriors, ze laten zien dat ze veel diepgang hebben.

De Warriors waren echter een club geworden die gespecialiseerd was in slecht starten en nadat ze een paar minuten later een penalty hadden gekregen, marcheerden de Cowboys het veld af en Tom Chester sprong op een rebound over de doellijn om te scoren.

Ondanks een trage start lieten de Warriors ook zien dat ze dit jaar weer in de wedstrijden kunnen komen en dat is precies wat er gebeurde toen Aden Vonoa Blake door de verdediging van de Cowboys hakte en vervolgens een geweldige offload naar Wade Egan produceerde om de derde hooker te geven. seizoen bod.

Rhys Robson, de tegenovergestelde hoer, zette de Cowboys een paar minuten later weer op kop, maar met nog 12 minuten te gaan in de eerste helft, sloop Montoya een poging van de Warriors binnen voordat hij de ruimte op de linkervleugel volledig afsloot.

Reese Robson scoorde de tweede poging van de Cowboys tegen de Warriors in Townsville.

Vijf minuten later maakte Jazz Tevaga, die zijn eerste NRL-wedstrijd speelde sinds begin augustus, een geweldige solo-run door de verdediging van de Cowboys om de Warriors voor het eerst op voorsprong te zetten.

De tweede helft begon met vroege Cowboys-druk, maar de Warriors-verdediging hield de uitdaging aan en terwijl ze aan de andere kant van het veld afdaalden, liep Adam Pompey over de top van Valentine Holmes en tikte de bal vervolgens naar Ed Cousy voor een poging.

READ  Marvel's Midnight Suns krijgt een nieuwe releasedatum voor pc, Xbox en PlayStation

Montoya breidde de voorsprong verder uit met een Superman-poging in de 55e minuut, maar er was nog genoeg te overwinnen voor de Warriors, vooral omdat Mitch Barnett een blessure had opgelopen en Egan een hersenschudding had toen de verliezer bij een botsing naar buiten kwam. Met Jason Tumalulu.

De verdediging van de Warriors nam echter alles op zich wat naar hen werd gegooid, terwijl de Cowboys zich ook schuldig maakten aan kostbare overtredingen.

Het mag dan nog vroeg in het seizoen zijn, maar met twee overwinningen in drie wedstrijden is er al genoeg gevoetbald om te laten zien dat de Warriors dit jaar een indrukwekkend team zijn.

Snel overzicht

Het grote moment

De poging van Ed Cousy aan het begin van de tweede helft was cruciaal en kwam vlak nadat de Warriors op de doellijn verdedigden. Het zette half de toon voor hoe de Warriors en Cowboys de rest van het spel spelen.

Match beoordeling

8/10: Veel mooie pogingen gescoord door de Warriors, waarbij Shaun Johnson en Te Maire Martin hun beste spel tot nu toe samen hebben.

De grote afbeelding

Met de manier waarop de Warriors onder Webster spelen, beginnen alle oude verwachtingen over het opgeven van het team, het opblazen van leads en het proberen op te hoesten van fouten, te verdwijnen.

beste speler

Montoya had een van zijn beste wedstrijden ooit in een Warriors-trui. Hij krijgt niet de bijval die andere vleugelspelers krijgen, maar zijn snelheid, kracht en voetkennis blijken van onschatbare waarde.