Wat Android goed doet, is dat de iPhone zo fout gaat

Android is gewoon beter in meldingen.

En deze week Google (GOOGL) de kloof tussen Android en iOS toen het Android 11 introduceerde. Het nieuwe smartphone-besturingssysteem maakt het meest irritante, opdringerige aan je telefoon gemakkelijker te beheren.

Meldingen in Android 11 zijn nu gegroepeerd in drie categorieën: gesprekken, meldingen en stil. Door conversaties – WhatsApp, Messenger, sms-berichten, DM’s, enz. – te scheiden van de rest, worden de belangrijkste dingen op de voorgrond geplaatst.

Android 10 een beetje, sorta heeft dit bereikt door je berichten opnieuw te ordenen. Wanneer u vanaf de bovenkant van uw scherm in Android 10 naar beneden trekt, ziet u uw meldingen niet in de volgorde waarin u ze heeft ontvangen, maar in de volgorde waarvan de kunstmatige intelligentie van Google denkt dat u ze wilt zien. Dat zijn vaak – maar niet altijd – teksten en gesprekken bovenaan. Door gesprekken te scheiden, neemt Android echter veel AI-giswerk weg, waardoor notificatie-navigatie eenvoudiger wordt.

Maar dat is niet het beste deel van de meldingsupdate van Android 11. Google heeft ook een nieuwe manier ontwikkeld om met je vrienden en familie te communiceren, zodat je niet langer hoeft te jagen en rondkijken om terug te gaan naar het gesprek dat je net voerde toen je buddy je terugstuurde. Chatballonnen zijn de nieuwe methode van Android om gesprekken vloeiender te maken.

In plaats van gespreksmeldingen naar de bovenkant van je scherm te degraderen en ze in de meldingsbalk te verbergen, legt Android op je scherm een ​​kleine luchtbel met de foto van je vriend erop. De ballon geeft de tekst van de meldingen van uw vriend weer en u kunt op tikken om het gesprek uit te vouwen of erop te reageren. Maar handig: het sluit de app waarin je zit niet af, dus je kunt die YouTube-video van een waterskiërende eekhoorn zonder onderbreking blijven bekijken.

READ  Hands-on: iOS 14.2 beta 1-wijzigingen en functies [Video]

Dat komt bovenop alle andere notificaties die Android ons al heeft gegeven: je kunt notificaties snoozen die je later wilt zien, maar waar je nu niet bij kunt. U kunt lang op een melding drukken om de manier waarop de app u hindert te beheren – u krijgt zelfs “stille” meldingen die u alleen kunt zien als u het meldingenpaneel omlaag trekt.

Dat gezegd hebbende: natuurlijk, het is veel maatwerk dat erg snel ingewikkeld kan worden. Er wordt een beroep gedaan op de iPhone’s “aan” of “uit” voor meldingen (u kunt dat natuurlijk ook doen in Android).

Google Maps heeft stilletjes een van de meest gevraagde functies uitgerold

Maar meldingen zijn de belangrijkste manier waarop veel mensen met onze telefoons communiceren. Nieuwswaarschuwingen, sms-berichten, de Instagram-foto’s van je vriend, TikTok-video’s, YouTube-abonnementen … dat alles onderbreekt onze dag, en het kan opdringerig worden als het niet goed wordt beheerd.

Misschien heb je het gevoel dat je die CNN-waarschuwing niet meteen hoeft te zien (JK natuurlijk) – snooze. Of maak Facebook-meldingen stil, zodat u kunt kiezen wanneer u een inhaalslag maakt. Maar als je wilt dat je telefoon zoemt elke keer dat je moeder je een e-mail doorstuurt van haar Mahjong-groep … Android zal ervoor zorgen dat je op de hoogte wordt gesteld wanneer ze dat doet.

Elk jaar past Android de manier aan waarop het met meldingen omgaat en verbetert deze. appel (AAPL)is hier daarentegen nooit goed in geweest. In iOS 12 liet Apple eindelijk mensen meldingen groeperen – een langverwachte functie die alle meldingen van een app op één stapel plaatst. Maar ze staan ​​nog allemaal in chronologische volgorde. En zonder een meldingsbalk kun je geen snel overzicht krijgen van waarom je iPhone je lastig valt. In plaats daarvan moet je rondkijken om te zien in welke app een punt staat – of veeg je vanuit de bovenhoek naar binnen om al je meldingen te zien.

Het meest irritante is dat iPhone-bezitters moeten vegen en vervolgens moeten tikken om individuele meldingen te negeren (je kunt ze niet zomaar wegvegen zoals in Android). En deze week is dat duidelijke Android-voordeel alleen maar beter geworden: als je een melding te snel hebt afgewezen, heeft Android een instelling voor meldingsgeschiedenis ontwikkeld waarmee je elke melding kunt zien die je telefoon heeft ontvangen – al dan niet afgewezen.

Dus die zijn er natuurlijk vele, vele redenen u zou kunnen overwegen om een ​​iPhone te kopen via een Android-telefoon. Maar als meldingen je tegen een muur drijven, heeft Android de beste oplossing om je smartphone een stuk minder opdringerig te maken voor je dag.
READ  GameStop om deze week een exclusieve Pokemon-kaart uit te reiken
Written By
More from Aubrey Mason

Meer dan 63.000 gevallen van Covid in India in één dag, 944 doden; Totaal 25,89 Lakh

Coronavirus India Updates: India heeft tot dusver meer dan 49.000 Covid-gerelateerde sterfgevallen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *