De enorme uitval van het Xbox-netwerk blijft gevolgen hebben voor Xbox Cloud Gaming, gameplay en meer

Bron: Matt Brown | Windows Centraal

Het Xbox-netwerk is de infrastructuur die het grootste deel van de Xbox-game-ervaring mogelijk maakt, en storingen die dit netwerk beïnvloeden, kunnen de mogelijkheden van het hele Xbox-ecosysteem aanzienlijk verminderen. Het komt niet vaak voor dat de service grote storingen ondervindt die grote delen van gamers treffen, maar maandenlange solide service wordt vandaag onderbroken door een nieuwe instorting van het Xbox-netwerk.

De Xbox-netwerk is uitMet veel spelers in de Xbox-familie van consoles en services die verschillende problemen melden die van invloed zijn op de Microsoft Store, Xbox-cloudgamesen zelfs digitale games starten en spelen. Het Xbox Network-team onderzoekt momenteel de storing en mogelijke oplossingen, maar de situatie moet nog verbeteren.

Problemen die momenteel van invloed zijn op het Xbox-netwerk zijn onder meer:

  • Onmogelijkheid om aankopen te doen in de Microsoft Store, inclusief games, DLC, in-game aankopen en extensies, ongeacht de gebruikte betaalmethode
  • Onvermogen om abonnementsaankopen te beheren of te doen, inclusief voor Xbox Game PassEn Xbox Live Gold en meer
  • Onmogelijkheid om Xbox Cloud Gaming-sessies te spelen, ongeacht je apparaat
  • Het onvermogen om veel digitale games te starten en te spelen, vooral die welke deel uitmaken van een abonnement zoals Xbox Game Pass

Er lijken weinig gamers te zijn die deze problemen kunnen voorkomen, behalve dat ze hun toevlucht nemen tot het spelen van games vanaf fysieke schijven (als dat een optie voor je is) of, misschien, de verbinding met internet verbreken en offline spelen. Voorlopig heeft de uitval van het Xbox-netwerk geen invloed op iets met betrekking tot Xbox-accounts, multiplayer-games, sociale functies of andere verbonden services en functies. Als je een game kunt starten, zou deze normaal moeten werken, inclusief cloudopslag, prestaties en meer.

READ  Maxis verbetert stapelbedden voor De Sims 4

We hopen dat de uitval van het Xbox-netwerk niet lang zal duren en dat spelers snel kunnen terugkeren naar Favoriete Xbox-games zonder enig probleem. We zullen de situatie blijven volgen en deze ruimte bijwerken naarmate we meer horen.

Update, 6 mei 2022, om 17:35 uur Caïro-tijd – Problemen met Microsoft Store moeten worden opgelost, maar er blijven andere problemen bestaan

Het Xbox-team heeft gemeld dat Xbox-netwerkproblemen die voorkomen dat spelers aankopen doen in de Microsoft Store, moeten worden opgelost. Helaas zijn er nog andere problemen waardoor Xbox Cloud Gaming-sessies of digitale games niet kunnen worden gestart, en het Xbox-team blijft ze onderzoeken. We zullen de situatie blijven volgen en deze ruimte bijwerken.

Update, 6 mei 2022 om 22:25 lokale tijd Xbox is na zeven uur nog steeds down

Meer dan zeven uur nadat het Xbox Network voor het eerst problemen ondervond, hebben gamers nog steeds problemen met het starten of onderhouden van Xbox Cloud-gamesessies, het starten of spelen van digitale games, en meer. Xbox Support heeft het recente probleem met “we gaan het oplossen” al enkele uren vermeld, zonder enige merkbare verbetering. Sommige spelers kunnen op dit moment games spelen zoals normaal, maar velen worden nog steeds getroffen door de langdurige uitval van het Xbox-netwerk.

Written By
More from Aubrey Mason
Schotse treinontsporing in Stonehaven een ‘uiterst ernstig incident’
De ontsporing vond woensdagochtend plaats aan de lijn in Stonehaven, zei de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More Stories