Wat is het meningsverschil? Chatservice versterkt de gemeenschap en gaat verder dan alleen gaming

Jason Citron is de CEO van Discord, een chat-app die al lang populair is bij gamers, maar begint uit te breiden naar andere doelgroepen.

Met dank aan Discord

Dalilah, een universiteitsstudent, kijkt al naar “The Bachelor” sinds ze 12 jaar oud was, maar ze kende niet veel mensen in het echte leven behalve haar moeder die ook naar het reality tv-programma kijkt.

Dit is de reden waarom Delilah, toen ze Discord ontdekte, een online chatservice, besloot om haar eigen Discord-server te creëren, speciaal voor fans van “The Bachelor” en andere datingshows.

Een jaar geleden keek Delilah meestal zelf naar de rozenvieringen. Je bekijkt nu elke wekelijkse aflevering met ongeveer zes tot tien vrienden die er gebruik van maken Dienaar van stelling natie vrijgezel Stream samen de nieuwste aflevering.

Sinds de lancering in 2015 is Discord snel een van de beste plaatsen geworden voor videogamespelers om samen te komen en online te communiceren, en het groeit snel. Discord telt meer dan 140 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, tegen 56 miljoen eind 2019. Het bedrijf heeft ook 19 miljoen wekelijkse actieve “servers” – gemeenschappen met meerdere chat-, audio- en videokanalen. Discord biedt een aantal geavanceerde functies die deze servers dichter bij online gemeenschappen brengen dan eenvoudige chatrooms, waaronder realtime audio- en videochats, aangepaste emoji’s en aangepaste rollen die gebruikers onderscheiden.

In tegenstelling tot de meeste sociale consumenten-apps, verdient Discord geen geld met advertenties. De startup verdient voornamelijk geld via Nitro, een service die Discord voor $ 9,99 per maand of $ 99,99 per jaar verkoopt en die gebruikers extra functies biedt, zoals geanimeerde emoji’s en HD-video.

Hoewel Discord meestal wordt geassocieerd met online gamers, behoort Delilah tot een groeiend aantal mensen die Discord-community’s creëren en er zich bij aansluiten die zich naast gamen richten op interesses. Terwijl de Delilah-server zich richt op het type tv, richten de andere servers hun interesses op basis van regio’s, sport, memes, daten of investeringen. Van de gebruikers zei 70% dat ze de app voor games en andere doeleinden gebruiken, wat volgens een woordvoerder van het bedrijf is gestegen van 30% begin 2020.

Delilah Discord werd ontdekt toen een van haar professoren daar lessen op afstand gaf tijdens de Covid-pandemie. Ik gebruikte de app, vond het cool en besloot er meer over te leren.

“Ik begon het op school te gebruiken vanwege Covid, en van daaruit ben ik vertakt en zag ik dat je het voor veel verschillende dingen kunt gebruiken”, zei Delilah, die weigerde haar volledige naam te onthullen om haar identiteit op internet te beschermen. Los van haar identiteit in de echte wereld.

READ  Xbox-game Halo Infinite verschijnt najaar 2021 | NU

De onenigheid kreeg in maart bekendheid in de zakenwereld The Wall Street Journal meldde Welke welke Microsoft Hij was geïnteresseerd in het kopen van de San Francisco Corporation voor minstens $ 10 miljard. De gesprekken met Microsoft zouden voorbij zijnUiteindelijk kondigde het bedrijf echter een dossier aan vennootschap Met Sony, Dat een minderheidsbelang verwierf in de startup.

Personalisatie is de sleutel

Verschillende Discord-serverfunctionarissen vertelden CNBC dat ze het afgelopen jaar een lichte toename in hun gemeenschappen hebben opgemerkt, omdat mensen probeerden contact te maken met anderen terwijl ze binnenin vastzaten.

Een voorbeeld hiervan is Server naar San Francisco en de Bay Area. Deze server heeft nu meer dan 2000 gebruikers, de meesten van hen mensen die zichzelf identificeren als woonachtig in de vele steden rond de Baai van San Francisco.

De server bestaat nu ongeveer vier jaar en begon aanvankelijk als een uitloper van de r / SanFrancisco-gemeenschap op Reddit, zegt Michael, Bay Area-software-engineer en -beheerder en eigenaar van de Discord-server. Maar de Discord-server is het afgelopen jaar gegroeid als een manier voor mensen om bijna te socializen.

“Ik heb dit gezien als gewoon een soort leuk tijdverdrijf voor joggen, vooral dit jaar waar er niet veel te doen is”, zei Michael, die weigerde zijn echte naam te geven om zijn identiteit online gescheiden te houden.

Michael schat dat hij en zijn supervisors ongeveer $ 80 per maand uitgeven aan het runnen van de server. Dit omvat serveradvertenties op Meetup.com als een manier om meer leden te werven en te betalen voor de Nitro-abonnementsservice van Discord.

Een groot deel van de maandelijkse kosten komt ook in groepsgeld dat de mod biedt voor maandelijkse trivia-evenementen, wat een van de manieren is waarop ze de community bij elkaar brengen.

“Iets wat ik normaal gesproken een volledige maand besteed aan uitgaan en dat soort dingen, dekt de uitgaven van een heel jaar voor de server”, zei hij.

Serverbeheerders in San Francisco en Bay Area organiseren ook game-avonden, waar ze games spelen zoals Ben of Catan, en filmavonden, waar ze een film uitzenden en erover chatten in de chatrooms op de server.

Nu meer mensen zijn gevaccineerd, beginnen sommige servergebruikers ook real-life bijeenkomsten te organiseren.

Een manier waarop de server in San Francisco & Bay Area werkt, is door gebruikers de mogelijkheid te geven om voor zichzelf rollen in te stellen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om aan te geven in welk deel van de baai ze wonen, met de kleur waarin hun gebruikersnaam wordt weergegeven: groenblauw voor San Francisco, groen voor East Bay en geel voor South Bay, om er maar een paar te noemen.

Deze unieke functies zijn een belangrijke reden waarom veel moderators en beheerders hebben besloten hun community’s op Discord te bouwen in plaats van andere alternatieven, zoals Reddit of Slack.

Dit is het geval voor David “Tart” Rush en zijn collega-moderators die de Fantasy Football Chat-server hebben gebouwd.

Net als de San Francisco & Bay Area-server was de Rush-server ook een tak van de Reddit-community. Maar de Rush-server geeft fictieve voetballers de mogelijkheid om gemakkelijker realtime gesprekken te voeren dan via commentaarthreads op Reddit.

“Je krijgt echt de onmiddellijke feedback die je niet vaak krijgt op Reddit,” zei Rush. “Iemand zal een vraag stellen, en dan kun je eigenlijk een stuk gemakkelijker een gesprek beginnen.”

Makelaars Fantasy Football Chat-server Hij bouwde een aantal robots die konden herkennen wanneer serverleden het over specifieke spelers hadden en relevante informatie ophaalden, zoals de meest recente statistieken of spelersinformatie over een NFL-contract.

Deze geavanceerde functies hebben ertoe bijgedragen dat Fantasy Football Chat sinds de oprichting in 2018 meer dan 8.000 gebruikers heeft aangetrokken, maar al deze groei heeft Rush en zijn medemoderaten bezig gehouden. Naast het bouwen van robots en het rekruteren van fictieve experts om sessies te doen die me alles op de server vragen, moeten Rush en zijn collega’s ook de server aanpassen om de zaken beschaafd te houden.

Dit omvat het filteren van een aantal specifieke woorden en het ontmoedigen van zijn leden om audio- en videokanalen te gebruiken, wat volgens Rush moeilijker te wijzigen is. Het belangrijkste is dat de bemiddelaars een nultolerantiebeleid hebben ingevoerd voor het beleid, omdat ze “zich realiseerden dat elke keer dat iemand over politiek praat, het snel beweegt.”

“Het is duidelijk dat we mensen hebben die deze speler en deze speler bespreken, en het kan heet worden”, zei Rush. ‘Maar zolang ze niet naar mensen zoeken en ze uitschelden, laten we hem misschien gewoon vliegen.’

Met deze barrières is Fantasy Football Chat meer dan een hobby geworden voor Rush, de andere moderators en veel serverleden. Hoewel ze fantasievoetbal als hun primaire onderwerp bespreken, stellen de kamers aan de serverzijde hen in staat om relaties op te bouwen die verder gaan dan hun gemeenschappelijke interesses.

“Op onze server kun je echt een stuk gemakkelijker vrienden maken”, zei hij. “Sommige mensen leren elkaar hier heel goed kennen, en je kunt die persoon echt met elkaar in contact brengen. Dat is iets waar ik echt van geniet.”

Als Slack een vergaderruimte is, is Discord een bar

Hurl is een fan van de vechtgame “Super Smash Bros. Ultimate”, een Nintendo-titel die aantrekkelijk is voor alle leeftijden. Hurl wilde zijn eigen dedicated server voor het spel maken, maar hij wilde niet opzettelijk dat jongere spelers rondhingen. Dus de server gaf een bar-functie om oudere spelers aan te trekken die ook van bier genieten tijdens het spelen, terwijl jongere spelers die geen binding hebben, worden ontmoedigd.

“Smash zit vol met veel verschillende leeftijden,” zei Hurl. “Veel mensen hebben de neiging om te zeggen: ‘Kan ik alsjeblieft lid worden van je server, ik ga niet vervelend zijn’, en ik heb zoiets van ‘Oké’. ”

Smash Pub herbergt unieke kunstwerken van de hangende gamekarakters van de pub, en de vele chatrooms hebben namen die bij het thema passen, zoals “general-cantina”; Chatrooms aan de taproomzijde waar gebruikers alleen memes, selfies of catharsis kunnen delen; En Barcarde-audiokanalen waar gebruikers kunnen rondhangen en andere videogames kunnen spelen.

Hurl’s benadering van zijn bediende wierp snel zijn vruchten af. De server is sinds de lancering in augustus 2020 uitgegroeid tot meer dan 2.100 leden.

Naarmate meer delen van de Verenigde Staten zich weer openen, kunnen meer mensen terugkeren naar de offline activiteiten die ze deden vóór de pandemie, maar deze Discord-servermanagers zeggen dat ze zich geen zorgen maken over de impact die dit zou kunnen hebben op hun online gemeenschappen.

Hoewel velen van hen groei hebben gezien tijdens quarantaines en lockdowns, hebben velen er vertrouwen in dat de gemeenschappen die ze hebben opgebouwd, centra van socialisatie zullen blijven. Dit is de mening van Michael van de server in San Francisco & Bay Area, terwijl hij meer van zijn leden in het echt ziet ontmoeten nadat ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet op Discord.

Michael zei: “We zien het natuurlijk gebeuren, wat echt gaaf is. Mensen lijken nog steeds geïnteresseerd te zijn in de gemeenschap en de relaties die hier bestaan.” “Ik ben optimistisch dat dit behouden zal blijven naarmate de dingen open blijven gaan.”

Written By
More from Aubrey Mason

De EA Play Live Showcase komt uit in juli

EA Play Live, de zomershow van de ontwikkelaar, keert dit jaar terug...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *