Wat is het verkoopargument van de Xbox Series X dit najaar?

We staan ​​naar verluidt op het punt om deze maand eindelijk antwoord te krijgen op onze vragen over de PS5 en Xbox Series X, namelijk wanneer ze uitkomen en hoeveel ze kosten. Maar voor één console in het bijzonder is er een vraag die naast die twee moet worden beantwoord.

Waarom zouden mensen precies een Xbox Series X of Series S moeten kopen als die er inderdaad naast debuteert?

De Xbox-filosofie van Microsoft is zo geëvolueerd dat de daadwerkelijke Xbox zelf bijna irrelevant lijkt. Dit is geen ‘console-oorlogsschaduw’, het is gewoon een feit over hoe Microsoft zichzelf positioneert in de markt, en er zijn een aantal factoren uit het verleden, het heden en de toekomst die allemaal samenhangen met ‘waarom zou iemand $ 500-600 moeten uitgeven voor een nieuwe Xbox dit najaar? ” waarvan ik denk dat het niet gemakkelijk te beantwoorden is.

PC Cross-Release: Dit is een overdracht van de laatste generatie, maar aangezien Microsoft ook actief is op het gebied van pc-besturingssystemen, hebben ze besloten om elke Xbox-exclusieve game te maken … en niet een exclusieve Xbox-game in de toekomst. Allemaal Exclusief voor Xbox worden ook gelijktijdig op pc uitgebracht, wat betekent dat als je een computer hebt die ze kan uitvoeren, je helemaal geen Xbox nodig hebt (en je kunt een Xbox-controller op je pc gebruiken als je de ervaring echt wilt repliceren) ). Sony is ondertussen begonnen met toevoegen oud exclusief voor pc, een primeur, en toch lijkt dit niet het plan te zijn voor nieuwere titels, die ongetwijfeld nog lang op PS5 en niets anders dan PS5 zullen moeten worden gespeeld.

Cross-gen ondersteuning: Evenzo heeft Microsoft beloofd dat de exclusiviteit ervan in ieder geval een tijdje, waarschijnlijk een paar jaar, ook zal werken op de huidige generatie consoles, de Xbox One. Dus wanneer Halo Infinite eindelijk arriveert, ervaar je het misschien op zijn “best” op Xbox Series X, maar dat doe je niet nodig hebben die console om het te kunnen spelen als je al een Xbox One hebt. Nogmaals, waarschijnlijk anders dan Sony, dat ongetwijfeld een PS5 zal eisen voor Horizon Forbidden West of zijn andere aankomende games van de volgende generatie.

Game Pass Ultimate / xCloud: Dit wordt een nieuw experiment, maar al snel zou je technisch gezien in staat kunnen zijn om je te abonneren op Game Pass Ultimate in combinatie met xCloud en heb je geen Xbox nodig of gaming-pc om Xbox-games te kunnen spelen, omdat ze dankzij gamestreaming op verschillende apparaten kunnen draaien, van mogelijk telefoons tot tablets tot laptops met lagere specificaties en pc’s tot Smart TV’s (gewoon niets op iOS). Nogmaals, dit zorgt ervoor dat je elke soort doos moet kopen als streaming goed genoeg werkt.

Halo Oneindige vertraging: Zelfs als Infinite op pc en de laatste generatie was, was dit het geval de vlaggenschip-lanceringsspel van de Series X dit najaar, dat nu met slechts een paar kleinere exclusives overblijft na een vertraging tot 2021 (waarschijnlijk eind 2021, zo te zien). Maar spelers waren ongetwijfeld opgewonden om een ​​Xbox Series X te kopen en de game daar te spelen, dus dat was voor sommigen in ieder geval een verkoopargument voor de console. Maar nu het ergens tussen de 3-12 maanden is, is dat voor hen verloren.

Exclusief voor de toekomst: Zelfs als een Xbox Series X is waar je toekomstige Xbox-exclusives wilt spelen in plaats van pc of xCloud, de grootste aankomende games die Microsoft heeft aangekondigd, Fable, Avowed en Forza, lijken niet klaar te zijn in 2021, en er zijn geen datums is überhaupt voor hen beloofd. Dus hoewel Series X misschien de plek is om die in de toekomst te spelen, is het voorlopig de verre toekomst. In plaats daarvan zullen spelers genoegen moeten nemen met “geüpgradede” oude exclusives zoals Gears 5 met 60 fps.

Power Edge Over PS5: Uit de specificaties blijkt dat de Series X van Microsoft fundamenteel krachtiger is dan de PS5 van Sony. En toch moet ik nog vergelijkingen zien die dat laten zien, dus we hebben geen idee of dat verschil zelfs merkbaar zal zijn. Alle demo’s van de Xbox Series X die we zien, draaien meestal op een pc met “vergelijkbare specificaties” als een Series X, in tegenstelling tot PS5-beelden die we regelmatig krijgen. Sony heeft ook games als Ratchet en Clank getoond die duidelijk iets heel ‘next gen’ demonstreren, zoals instant level warping, en misschien kan Series X dat ook doen met zijn SSD, maar we hebben het niet gezien buiten misschien The Medium met zijn ‘ dual world ”spelen. Kortom, het heeft misschien een technisch voordeel, maar als dat zich vertaalt in iets dat het kan doen wat de PS5 niet kan, met name in gedeelde games van derden, hebben we dat nog niet gezien.

Begrijp me niet verkeerd, Sony staat hier ook niet in de sterkste positie. Hun PS5-lancering lijkt behoorlijk minimalistisch met alleen Godfall als exclusieve console (gedeeld met pc) en Spider-Man: Miles Morales, die zo weinig beeldmateriaal heeft laten zien dat ik niet uitsluit dat het kan worden uitgesteld. Maar PS5 heeft een flinke kop stoom van de dominante generatie van PS4, en zelfs als het beleid van Microsoft, zoals cross-pc-releases of ondersteuning van de laatste generatie, bedoeld is als ‘consumentvriendelijk’, dienen ze ook als duidelijke redenen om niet voor een nieuwe Xbox te kiezen. , terwijl het lijkt alsof een PS5 verplicht zal zijn om een ​​groot aantal toekomstige games te ervaren.

Het lijkt te laat voor Microsoft om de Xbox Series X uit te stellen totdat er Halo of iets anders is om mee te lanceren, omdat dat alleen maar meer terrein zou opofferen voor Sony, maar ik heb echt moeite om te begrijpen wat het werkelijke verkoopargument is. van de console dit najaar, wanneer de doos om zoveel redenen zo onnodig lijkt, en zelfs de beweerde power edge lijkt niet in een zinvolle hoedanigheid te kunnen pronken. We zullen zien hoe hun marketing verloopt, maar voorlopig is het een vreemde situatie.

Volg mij op Twitter, YouTube en Instagram. Haal mijn sci-fi-romans op Herokiller en Herokiller 2, en lees mijn eerste serie, De Earthborn Trilogy, die ook aan staat audioboek.

READ  Wordt Xbox Live gratis? Industry Insider-opmerkingen over nieuwe speculatie
Written By
More from Max Mcgee

Call of Duty: Black Ops Cold War Beta-systeemvereisten voor pc, download

De PC-bèta voor Call of Duty: Black Ops Cold War is bijna...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *