Wat is Stream Sniping en wat kun je eraan doen?

(Pocket-lint) – De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen gaan uitzenden op Twitch, YouTube en Facebook.

Spelers houden van het idee om de kost te verdienen door te doen waar ze van houden. Iedereen weet dat het niet eenvoudig is om dit te doen. Het is niet zo eenvoudig, download gewoon OBS studio of Streamlabs en druk op de live-knop.

Je hebt een professionele opstelling nodig met de juiste apparatuur, een degelijke microfoon zodat je gehoord kunt worden, en voldoende tijd en geduld om je aan je vak te wijden. Om nog maar te zwijgen van het charisma om het publiek betrokken te houden en terug te komen voor meer. Als je het echter leuk vindt, kan dit interessant zijn om in te stappen.

Er zijn dingen om op te letten en een van die dingen is stream sniping.

Wat is sniping-stream?

Als je al een tijdje online computerspellen speelt, dan weet je dat er veel trollen en vreselijke individuen zijn die je plezier graag verpesten. Deze mensen houden ervan om te rouwen en schade aan te richten die hen plezier kan brengen, maar over het algemeen bederft het voor iedereen.

Helaas zijn deze trollen, met de groeiende populariteit van streaming, overgestapt op een nieuwe game: streaming sniping.

In basistermen is broadcast sniping het gebruik van uw uitzending tegen u. Als je een online multiplayer-game speelt, sta je open voor het slachtoffer worden van broadcast sniping. Dit komt vooral veel voor in competitieve spellen waar het kennen van de locatie van de vijand het verschil kan maken tussen het winnen of verliezen van een wedstrijd.

Heb je ooit een spel met een gesplitst scherm gespeeld met een vriend of familielid en keek je verlegen om te zien waar het je een voordeel zou opleveren? De beweging van een oog waardoor je het spel wint, is erg verleidelijk. Welnu, door uit te zenden, stelt u zich in feite open voor iedereen die het voor u doet, waar ook ter wereld.

READ  PCGamesN heeft de Overwolf-app - hier is wat het doet en hoe je het kunt krijgen

Het enige dat iemand hoeft te doen, is het door jou gekozen streamingplatform openen en op de livestream klikken om te zien wat je van plan bent. De kans is groot dat als je de standaardinstellingen gebruikt, ze een bijna realtime overzicht hebben van waar je bent en wat je van plan bent.

Als je op een bepaald moment de kaart opent of als je op een bepaalde plaats zit en kampeert of zelfs in de buurt van een duidelijke, gemakkelijk herkenbare locatie, is het gemakkelijk om je te vinden en te raken.

Maar ik ben maar een kleine streamer

Het is gemakkelijk om te denken dat streaming-sniping een echt probleem is voor grote streaming-apparaten. Deze trollen krijgen misschien een nog grotere boost door de overhand te krijgen op iemand die hun gameplay toch naar duizenden kijkers uitzendt. Maar het is ook een probleem voor eigenaren van kleine borden.

Soms doen uitgezonden sluipschutters dit om te winnen, en soms zijn ze op een missie om een ​​bepaalde persoon lastig te vallen en te irriteren.

Wat kun je doen aan de toestroom van sluipschutters?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om sommige van uw problemen met het snipen van streaming te verlichten. Veel populaire games hebben aangepaste instellingen die zijn gericht op streaming-apparaten. Deze bevatten soms zaken als een streamingmodus voor in-game muziek (om inbreuk op het auteursrecht te voorkomen), maar ook instellingen die de naam van de server die je gebruikt, verbergen of wijzigen, en meer.

Rainbow Six Siege heeft er bijvoorbeeld veel Hulpmiddelen voor instroom van sluipschutters. Dit omvat verschillende instellingen om te voorkomen dat sluipschutters in een game met je in de rij staan ​​door je gebied en reactietijd te maskeren en instellingen om matchen willekeurig uit te stellen wanneer je tikt om deel te nemen aan een game, dus het is moeilijk om in dezelfde lobby te belanden. Andere instellingen zijn onder meer om zenders de mogelijkheid te geven om namen, filterniveaus en avatars te verbergen, waardoor het moeilijk wordt om u te vinden.

READ  Cities: de pc-mods van Skylines zijn het doelwit van hackers

Deze instellingen alleen lossen het probleem niet noodzakelijkerwijs op. Ze helpen, maar zijn niet gegarandeerd. Als je je op een gemakkelijk herkenbare plaats bevindt, is het nog steeds gemakkelijk te vinden en te doden, phishing of wat dan ook dat een uitgezonden sluipschutter van plan is.

pluiszakje

Vertraag je uitzending

Een ding dat u kunt doen om streaming sniping tegen te gaan, is door een vertraging aan uw uitzending toe te voegen. In het ideale geval wilt u in realtime met uw publiek kunnen communiceren en reageren op opmerkingen zoals deze in een chat plaatsvinden. Maar dit kan een probleem zijn als je jezelf openstelt voor een stroom sluipschutters.

Natuurlijk, als je een competitief spel speelt en je bent erg gefocust op het spel, reageer je misschien toch niet zo vaak op het gesprek als je kunt, dus het toevoegen van vertraging is misschien niet zo belangrijk.

U kunt eenvoudig een streamvertraging toevoegen in OBS, Streamlabs en XSplit.

Volg in OBS bijvoorbeeld deze stappen:

  • Klik op het tabblad Instellingen
  • Ga naar geavanceerde opties
  • Zoek de specifieke instelling voor uitzendvertraging en tik op Inschakelen
  • Voeg de duur toe die je aan de stream wilt toevoegen en experimenteer om te zien wat werkt.

Wat kun je nog meer doen aan het streamen van sluipschutters?

Als je een probleem hebt met gewone stream-sluipschutters en je weet wie ze zijn, dan zijn er misschien andere dingen die je kunt doen.

Bij sommige games kunnen gebruikers schadelijk gedrag melden aan andere spelers. Dit geldt ook voor het rapporteren van spelers voor broadcast sniping, wat, laten we eerlijk zijn, hoe dan ook een andere vorm van vals spelen is.

READ  Hades is momenteel de hoogst gewaardeerde game voor consoles van de huidige generatie • Eurogamer.net

Je kunt ook voor hulp terecht bij het door jou gekozen streamingplatform. Twitch heeft bijvoorbeeld Richtlijnen voor game-inhoud Alle Twitch-gamers en gebruikers moeten hiervan op de hoogte zijn. Twitch-richtlijnen bevatten regels tegen sniping-uitzendingen:


Het is PC Game Week in samenwerking met Nvidia GeForce RTX

“Elke activiteit, zoals valsspelen, hacken, knoeien of knoeien, die de accounthouder een oneerlijk voordeel geeft in een online multiplayer-game, is verboden. Dit omvat ook het exploiteren van de live-uitzending van een andere zender om ze in het spel lastig te vallen, zoals stream sniping .”

Dus als je weet dat iemand je besluipt, meld het dan.

Computer Games Week (9-13 mei) in samenwerking met Nvidia GeForce RTX
Of je nu een doorgewinterde pc-gamingveteraan bent of een complete beginner, bij ons zit je goed!
Bezoek ons ​​PC Game Center voor het laatste nieuws en recensies, bekijk enkele geweldige functies en vind details over de beste producten die er zijn.
Met zoveel geweldige inhoud die elke dag wordt verwijderd, moet u de pagina een bladwijzer maken en terugkomen voor uw dagelijkse oplossing.

Geschreven door Adrian Wellings.

Written By
More from Max Mcgee
Michael Wacha schouderprobleem laat nog een gat in de rotatie van Mets achter
Terwijl de Mets wachten op de mogelijke terugkeer van Marcus Stroman van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *