Weinig waar voor je geld

Met meer nieuwe games en oude klassiekers zijn er genoeg games om te spelen op Apple Arcade, maar is dat genoeg om Apple Arcade in 2021 fit te houden?

Lees verder na de aankondiging.

Update review: Apple Arcade 2021

Het is meer dan een jaar geleden dat we voor het laatst een Apple Arcade-score hebben opgenomen. Het iOS-gamingabonnement was destijds maar acht maanden beschikbaar en dat viel tegen. Toen vermeldden we dat de dienst meer toffe nieuwe games nodig heeft om vijf euro per maand te verdienen.

Een jaar later kwamen er nogal wat nieuwe games bij. Voornamelijk begin april, toen Apple ineens een volle lading toevoegde. Niet allemaal nieuwe games, maar ook een reeks klassieke games zoals Threes, Reigns, Monument Valley en Mini Metro.

Apple zal alleen exclusieve games op de service publiceren, maar het heeft zijn eigen regels omzeild door extra versies van de klassiekers aan te bieden. Hetzelfde spel als de App Store, maar zonder advertenties en in-app aankopen.

Het afgelopen jaar zijn er ook een aantal nieuwe games bijgekomen. Met Creaks, The Last Campfire, Alba en Fantasian als opvallende kenmerken. Maar als we de games moeten aanwijzen waarvoor een abonnement op Apple Arcade nodig is, dan is dat op de ene hand te tellen.

moeilijke situatie

Smartphone-games komen en gaan. Sommige games zijn er om te blijven, terwijl de rest wordt gedownload, gespeeld en verwijderd om door te gaan naar de volgende game. Apple Arcade doet het in beide categorie├źn niet goed. Er zijn geen sociale games om te spelen op de service die je maandenlang blijft spelen. Behalve klassiekers als Threes, die ook los verkrijgbaar zijn in de App Store.

READ  Gemeente Stadskanaal: Sint Maarten kan door!

Daarnaast is het aanbod zo klein dat je altijd iets nieuws te spelen hebt. Elke maand worden er twee tot drie nieuwe games toegevoegd. Er is voor elk wat wils qua verschil, maar niet alles voor iedereen. Als je geluk hebt, is er elke maand een nieuwe game die je aanspreekt, en je zult je na een paar uur vaak vervelen.

Geen advertenties en in-app aankopen

Het grootste voordeel van Apple Arcade blijft dat de games volledig vrij zijn van advertenties en in-app aankopen. Het is handig dat u niet elke minuut hoeft te wachten tot de advertentie klaar is. Of dat je na het spelen van de eerste levels ineens moet betalen om de rest te spelen.

Als je een nieuw Apple-apparaat koopt, krijg je drie maanden gratis Apple Arcade en het is zeker de moeite waard om in die tijd de beste games te spelen. Maar is Apple Arcade dan nog wel je geld waard? Helaas kunnen we er nog steeds geen volmondig ja op zeggen.

Apple Arcade 2021

Apple en .games

Apple zou daar iets aan kunnen doen door zelf games te maken, maar het bedrijf heeft daar geen reden toe. Apple krijgt eigenlijk 30 procent van elke game die via de App Store wordt verkocht, inclusief elke in-app-aankoop.

De relatie van Apple met gaming is moeilijk. Zo sluit het bedrijf streamingdiensten als xCloud en Stadia uit van de App Store, terwijl Microsoft zeker veel waar voor weinig geld biedt met xCloud in combinatie met Game Pass. Als je het ervaart met Apple’s aanbod van Apple Arcade, is het gewoon minimaal.

READ  Galaxy S21 wallpapers downloaden in Full HD en 4K

En het feit dat je Fortnite nog steeds niet kunt downloaden is ook onhandig, want laten we eerlijk zijn: er is waarschijnlijk meer plezier in Fortnite dan in de volledige suite van Apple Arcade.

Apple Arcade review conclusie 2021 update

Apple Arcade laat beter zien in 2021, maar stelt nog steeds teleur. Als je de service gratis krijgt bij een apparaat, is het zeker de moeite waard om de games zonder advertenties en in-app-aankopen uit te proberen. Maar andere bedrijven geven nu meer waar voor je geld als het gaat om gamen op je smartphone.

More from Madison Garrett

Hoe haal je het beste uit de digitale wereld in de gehandicaptenzorg?

26 oktober 2020 Door de redactie geen reacties In de gratis te...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *