WhatsApp legt meer uit over ‘berichten met een vervaldatum’: minder gaaf dan verwacht

WhatsApp is bezig met het realiseren van een nieuwe functie. Het moet mogelijk zijn om berichten na verloop van tijd automatisch te verwijderen voor de ander door middel van ‘berichten met een vervaldatum’. Maar deze functie lijkt minder handig dan verwacht.

WhatsApp-berichten met vervaldatum

Al geruime tijd zijn er signalen dat WhatsApp bezig is met een functie die het mogelijk maakt om berichten te verwijderen. Dit moet dan na verloop van tijd automatisch gebeuren, zoals we al een tijdje weten van bijvoorbeeld chat-app Telegram. Nu lijkt de introductie van de ‘berichten met vervaldatum’ eindelijk op handen te zijn voor WhatsApp.

Er is een pagina met veelgestelde vragen online gegaan op de WhatsApp-website met meer informatie over de functie. Op deze manier krijgen we wat meer informatie over wat we kunnen verwachten. U kunt de functie ‘berichten met vervaldatum’ zelf inschakelen. Als de functie is ingeschakeld, worden berichten automatisch na 7 dagen uit de chat verwijderd. In dat geval is het niet van toepassing op berichten die zijn verzonden voordat de functie is ingesteld. In een een-op-eengesprek kan iedereen de functionaliteit activeren, in een groepsgesprek alleen de beheerder.

WhatsApp geeft de volgende uitleg over hoe ‘berichten met een vervaldatum’ werken.

  • Als een gebruiker WhatsApp niet opent tijdens deze periode van zeven dagen, verdwijnt het bericht. Het berichtvoorbeeld kan echter nog steeds in meldingen worden weergegeven totdat WhatsApp wordt geopend.
  • Als u een bericht beantwoordt, wordt het oorspronkelijke bericht geciteerd. Als je een bericht beantwoordt met een vervaldatum, kan de geciteerde tekst langer dan zeven dagen in de chat blijven staan.
  • Als een verlopen bericht wordt doorgestuurd naar een chat waarvan de verlopen berichten zijn uitgeschakeld, verdwijnt het bericht niet in de doorgestuurde chat.
  • Als een gebruiker een back-up maakt voordat het bericht verdwijnt, wordt het vervalbericht aan de back-up toegevoegd. Verlopen berichten worden verwijderd wanneer een gebruiker de back-up herstelt.
READ  Parallels Toolbox 5.1 is nu beschikbaar met nieuwe updates voor Mac en Windows

Het is dus niet mogelijk om zelf een vervaldatum in te stellen, deze staat standaard ingesteld op zeven dagen. Daarnaast kan een bericht dat wordt verwijderd altijd in die zeven dagen worden doorgestuurd, of kan er een screenshot worden gemaakt. De tekst kan ook worden gekopieerd of er kan een foto van worden gemaakt. WhatsApp raadt om de bovenstaande redenen aan om de functie alleen te gebruiken met mensen die je vertrouwt.

Bovendien; mediabestanden die u ontvangt, worden standaard naar de telefoon gedownload. Als het bericht is verlopen, verdwijnt de media uit de chat, maar blijft ze op de telefoon als automatisch downloaden is ingeschakeld.

De functie is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Dat gaat op korte termijn gebeuren. U kunt de functie als volgt in- of uitschakelen; open een chatgesprek, druk op de naam van het contact, tik op ‘berichten met vervaldatum’ en je kunt de functie in- of uitschakelen.

Leestip: 3 manieren om een ‚Äč‚Äčnummer te WhatsAppen zonder het op te slaan als contactpersoon

WhatsApp messenger
WhatsApp messenger
More from Madison Garrett
Microsoft heeft de prijs van Xbox Series S in Japan al verlaagd
Xbox heeft de prijs van de Xbox Series S in Japan verlaagd,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *