WiFi 6: wat betekent het en wat levert het u precies op?

Wifi 6 is de zesde generatie in nieuwste wifi-standaard van het moment, waarvan de technische naam 802.11 bijl is. Deze wifi-versie heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van wifi 5 en is veel meer toekomstbestendig.

Sneller

Het verzenden en ontvangen van gegevens via WiFi 6 gaat ongeveer 25 procent sneller (met 1024-QAM) dan met de vorige generatie (256-QAM). Deze verbetering is er natuurlijk om beter in te spelen op onze veranderende behoeften. Denk bijvoorbeeld aan de vele huishoudens die 4K video willen streamen met hun nieuwe 4K televisie, via wifi 6 gaat dit een stuk sneller en vlotter. Het netwerk is ook een stuk efficiënter door het gebruik van OFDMA, waardoor het downloaden en uploaden van data nog sneller gaat.

Capaciteit en bereik

De capaciteit van wifi 6-netwerken is niet afgenomen door de hogere snelheden, hij kan zelfs vier keer meer mensen herbergen dan een wifi 5-netwerk. Dus maak je geen zorgen over het bufferen van je 4K-film als je bijvoorbeeld iets anders zwaars gaat downloaden. Met wifi 6 heb je ook meer bereik en een hogere dekking in huis, de verzwakking van het netwerk naarmate je verder een huis binnenkomt valt met wifi 6 mee.

CONTROLEER OOK: Dit zijn de 6 beste tips voor een betere wifi-verbinding in huis

Hoe kom je aan wifi 6?

WiFi 6 in huis halen is geen ingewikkeld proces, routers zijn al een tijdje te koop. Tientallen verschillende merken bieden routers en kleinere wifi-punten aan op uw favoriete hardwaresites. Dus aanbiedingen Eer deze goedkopere WiFi 6-router op, TP-Link heeft een mooie mid-range wifi 6 router en biedt ROG special gaming-routers met WiFi 6-ondersteuning Aan.

READ  Hoe kijk je vanavond naar Bruins-Lightning Game 1?

Het krijgen van WiFi 6 is echter iets ingewikkelder dan het krijgen, behalve op smartphones. Veel telefoons hebben al WiFi 6-ondersteuning, denk aan iPhone 11-lijn, Galaxy S10 / S20-lijn en vele anderen.

Voor laptops en computers is het soms moeilijker, dus houd daar rekening mee als je op die apparaten wifi 6 wilt gebruiken. Voor een paar euro heb je ook nog een Intel AX200 kaart, waarmee je niet-wifi 6 apparaten van wifi 6 ondersteuning kunt voorzien.

Met een wifi 6 router kun je toch apparaten gebruiken die alleen wifi 5 ondersteuning hebben, dus dat is geen probleem. De internetsnelheid zal dan alleen niet op het niveau van wifi 6 liggen maar op het niveau van wifi 5.

More from Madison Garrett

Home copy belasting duurder, telefoon verkopers willen systeem veranderen

De heffing voor thuiskopieën die consumenten betalen bij aanschaf van een smartphone,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *