Windows 11: het wijzigen van de standaardbrowser wordt minder ingewikkeld

De standaardbrowser voor Windows 11 is Edge, maar misschien geeft u de voorkeur aan een alternatief zoals Chrome of Firefox. Vooralsnog is dit proces nog erg omslachtig, maar daar lijkt na aanhoudende kritiek verandering in te komen.

Wilt u momenteel uw standaardbrowser gebruiken? Windows 11 Wijzigen is niet zo eenvoudig. onderstaand Applicaties, standaardapplicaties Je komt terecht in een woud van instellingen waar je voor elk bestandstype een andere browser kunt selecteren. In Windows 10 is het zo simpel als minder dan standaard apps Optie internet browser En kies bijvoorbeeld voor Chrome.

Waarom zo ingewikkeld? Minder mensen zullen waarschijnlijk moeite doen om hun standaardbrowser te wijzigen en daarom Edge blijven gebruiken. Nu Duitse sitemeldingen Deskmodder.de Houd er echter rekening mee dat Microsoft werkt aan een eenvoudigere optie.

In een recente Insider-build van Windows 11 verschijnt een nieuwe knop waarmee u sneller een alternatieve browser (in dit voorbeeld Firefox) als standaard kunt selecteren. Zie de afbeelding bovenaan dit bericht. Het is nog niet bekend wanneer de optie breed beschikbaar zal zijn.

Bidden voor

Dit neemt overigens niet weg dat Microsoft probeert te voorkomen dat je op andere manieren van browser wisselt. Zoek bijvoorbeeld in Bing (de standaardzoekmachine van Edge) naar ‘Chrome downloaden’ en u ziet het volgende bericht:

In aanvulling op Er verschijnen nu berichten meldingen die verschijnen zodra u via de Edge-browser op de Chrome-downloadpagina aankomt. Een van deze berichten luidt: “Microsoft Edge gebruikt dezelfde technologie als Chrome, maar wordt vertrouwd door Microsoft.” Of: “Edge is de beste browser voor online winkelen”, verwijzend naar de ingebouwde afbetalingsoptie.

READ  De eerste openbare bètaversie van macOS 13 Ventura kan nu worden gedownload


Reacties die off-topic zijn, worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over mogelijke spelfouten, opmerkingen en andere vragen over de site kunnen via e-mail naar de sitebeheerder worden gestuurd.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *