Windows 11 laat zien hoe lang het duurt om updates te installeren

Windows-updates zijn zelden handig, daarom onderneemt Microsoft stappen om het proces in Windows 11 verder te vereenvoudigen. Het besturingssysteem zal bijvoorbeeld ongeveer aangeven hoeveel tijd het kost om te installeren.

Deze Windows Insider ontdekte dit (onder andere de site the trucs), die vanaf deze week live kan gaan met een vroege versie van Windows 11. Nadat de update is gedownload, vraagt ​​Windows u om uw computer opnieuw op te starten. Nu is er ook een tijdsaanduiding, in het voorbeeld ongeveer vijf minuten. De informatie verschijnt ook op de aan/uit-knop in het startmenu.

Zo weet u hoelang uw computer onbruikbaar zal zijn terwijl de installatie bezig is. Al is het nog maar de vraag hoe nauwkeurig de voorspelling daadwerkelijk zal zijn. In feite duurde deze update iets meer dan een minuut. Dus Microsoft rekent een beetje speling.

Kleine updates

Toen Windows 11 werd onthuld, bleek dat OS-updates 40 procent kleiner zijn dan die van Windows 10. Ze zouden dus ook minder tijd nodig hebben om te downloaden. De installatie ervan kan tot een week worden uitgesteld in de huidige bètaversie van Windows 11. Dezelfde wachttijd wordt gebruikt in Windows 10.

Het gaat om zogenaamde cumulatieve updates, waarin vaak belangrijke beveiligingsupdates zitten. Daarom geeft Microsoft u een relatief kort tijdsbestek om de installatie te voltooien. Grote functie-updates, zoals die voor Windows 10 die elke zes maanden worden gelanceerd, kunnen tot een jaar worden uitgesteld.


Reacties die off-topic zijn, worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over mogelijke spelfouten, opmerkingen en andere vragen over de site kunnen via e-mail naar de sitebeheerder worden gestuurd.

READ  Het wachten is voorbij! De nieuwe Androidworld-app is er!Lees ook

Projectmanagement met Zenkit To Do (1)

Projectmanagement met Zenkit To Do (1)

More from Madison Garrett

Met deze 7 tips van Philips Hue haal je meer uit je lampen

Met Philips Hue maak je de verlichting in huis slim, maar dat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *