Windows 11 veroorzaakt prestatieproblemen voor sommige AMD Ryzen-processors

Windows 11 is officieel uitgebracht, maar als je een AMD Ryzen-processor hebt, wil je misschien even wachten met updaten: Het bedrijf meldt De chips kunnen problemen hebben met het nieuwe besturingssysteem waardoor de prestaties in sommige gevallen tot 15 procent kunnen dalen.

AMD en Microsoft vonden twee grote problemen met Windows 11 op Ryzen. De eerste is dat Windows 11 de L3-cachelatentie zou kunnen verdrievoudigen. AMD zegt dat het probleem kan leiden tot 3-5 procent slechtere prestaties in de meeste getroffen apps, terwijl sommige games (AMD noemt specifiek die “vaak gebruikt in esports”) een prestatiedaling van 10-15 procent in cent zouden kunnen zien.

Windows 11 heeft ook problemen met: AMD ‘core preferred’-technologie, die meestal bedoeld zijn om threads om te zetten naar de snelste kern in de processor. AMD waarschuwt dat gebruikers prestatieproblemen kunnen zien bij CPU-intensieve taken, met name bij processors met meer dan acht cores van ongeveer 65 W TDP.

AMD en Microsoft hebben al bevestigd dat ze “actief deze bekende problemen onderzoeken om op te lossen via software-updates.” Beide bedrijven beloven dat er later deze maand een Windows Update en een software-update gepland zijn om te proberen deze problemen op te lossen. Maar in de tussentijd wilt u misschien Windows 10 blijven gebruiken totdat AMD en Microsoft de zaken hebben opgelost.

READ  Deze nieuwe Windows 10-fout kan mogelijk uw pc in gevaar brengen
Written By
More from Lesley Curry

Activision Blizzard verliest Overwatch-sponsors na het aanspannen van een rechtszaak

schermafbeelding: Sneeuwstorm In de nasleep van een rechtszaak waarin de walgelijke pesterijcultuur...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *