Wordt Xbox Live gratis? Industry Insider-opmerkingen over nieuwe speculatie

Wordt Xbox Live Gold gratis? Eerder dit jaar werd het internet overspoeld met geruchten en rapporten van verschillende gerenommeerde bronnen die beweerden dat de online service van Xbox One gratis zou worden gemaakt. Er was zelfs een vreemde activiteit van Microsoft zelf die suggereerde dat het zich voorbereidde om Xbox Live Gold gratis te maken. In augustus Microsoft schoot deze geruchten min of meer neer, wat bevestigt dat er, in ieder geval op dit moment, geen plannen zijn om Xbox Live gratis te maken. Meer recentelijk begonnen velen zich af te vragen wat de aanleiding was voor al deze beweringen dat de service gratis werd en waarom niemand het meer over het onderwerp had.

Gedeeltelijk aanpakken, verslaggever van Venture Beat en insider uit de industrie Jeff Grub suggereerde schijnbaar dat de aankondiging gewoon werd uitgesteld toen werd gevraagd “wat is er gebeurd met gratis Xbox Live?”. Helaas is dit alles wat Grub onthult, waardoor Xbox-fans meer vragen dan antwoorden hebben.

Verder is het niet helemaal duidelijk of Grub suggereert of het nog steeds gebeurt of dat het voorlopig op ijs is gelegd. Hij lijkt het eerste te suggereren, maar het is niet 100 procent duidelijk.

Als Xbox Live Gold nog steeds gratis gaat, zou je natuurlijk verwachten dat Microsoft die aankondiging doet vóór de Xbox Series X en Xbox Series S (en misschien Xbox Serie V) komen in november uit. Het zou niet logisch zijn om nieuwe consoles met Xbox Live Gold te lanceren, gewoon om al deze abonnementen wat later terug te lopen.

READ  Dungeon Defenders: Awakened Now op Xbox One en Xbox Series X | S.

Dat gezegd hebbende, beweerden de oorspronkelijke rapporten dat deze aankondiging zou worden gedaan vóór de release van de volgende generatie systemen, dus je zou aannemen dat dit nog steeds het plan is, ervan uitgaande dat het in de eerste plaats een echt plan was.

Neem zoals altijd alles hier met een korreltje zout. Niet alleen is hier niets officieel, maar zelfs als het plan is om Xbox Live Gold gratis te maken, betekent dit niet dat dit plan zal worden gerealiseerd. Plannen veranderen voortdurend, vooral in de videogame-industrie.

Voor meer berichtgeving over alles wat met Xbox te maken heeft – inclusief het meest recente nieuws, updates, geruchten en lekken – klik op hier of kijk op de relevante links hieronder:

Written By
More from Max Mcgee

De definitieve release van Splitgate is vertraagd terwijl de studio zijn serverinfrastructuur aan het vernieuwen is

Plots stond de populaire Portal-geïnspireerde FPS Splitgate gepland om op 27 juli...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *