World of Warcraft-spelers misleiden de AI-website om alleen de fictieve update die bekend staat als ‘Glorbo’ te dekken

World of Warcraft-spelers misleiden de AI-website om alleen de fictieve update die bekend staat als ‘Glorbo’ te dekken

De World of Warcraft-gemeenschap jubelt nadat een door AI gegenereerde gaming-nieuwssite brutaal is misleid om een ​​artikel te publiceren over een fictieve aankomende functie, simpelweg bekend als “Glorbo”.

De verspreiding van nieuws gegenereerd door kunstmatige intelligentie is de afgelopen jaren onderwerp van controverse en debat geweest, en sommige websites hebben bots gestuurd om informatie van de onderkant van internet te schrapen en deze te gebruiken om spamartikelen te maken.

Nadat Reddit-gebruiker kaefer_kriegerin soortgelijke tactieken had gezien die werden gebruikt om informatie uit de World of Warcraft-gemeenschap te halen, creëerde hij een bericht met de titel “Ik ben zo opgewonden dat ze eindelijk Glorbo hebben geïntroduceerd !!!” Daarin gaven ze een enthousiaste beschrijving van een fantasiefunctie die naar de game komt.

Het doel van de bewaker was om bots ertoe te verleiden de post op te merken en later een artikel te maken waarin de onzin erin werd beschreven. Met andere woorden, de taak van kaefer_kriegerin was een paard van Troje, maar in plaats van Griekse soldaten een digitale constructie vol kwaadaardige manipulatie.

“Eerlijk gezegd, deze nieuwe functie maakt me zo blij! Ik wil echt dat een grote bot-aangedreven nieuwssite een artikel over dit onderwerp publiceert,” kaefer_kriegerin schreefzoals gecontroleerd computer spelletjes. “Ik moet zeggen, vanaf het moment dat ze ernaar begonnen te hinten in Hearthstone in 1994, was het duidelijk dat ze Glorbo vroeg of laat zouden introduceren in World of Warcraft. Ik heb het gevoel dat Dragonflight tot nu toe overwinning na overwinning heeft behaald, zoals toen ze Chen Stormstout terugbrachten als de eindbaas voor de nieuwe Karazhan? Absoluut geweldig! “

READ  De volgende generatie Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 is nog in 2021... CDPR denkt

Deze woorden, in die volgorde, zijn onzin en zullen dat altijd blijven. Dat weerhield de bots van Zleague.com er echter niet van om het woord salade te verzamelen en er een hypergecureerd nieuwsbericht van te maken. Hoe weten we dat het artikel is geschreven door een bot? Welnu, de auteur van het Zleague-artikel schreef meer dan 50 artikelen in een periode van 24 uur. Als ze niet digitaal van aard zijn, moet iemand vragen of ze in orde zijn.

“World of Warcraft (WoW)-spelers gonzen van opwinding sinds de introductie van Glorbo werd aangekondigd”, luidde het. Post Zleaguedie inmiddels zijn verwijderd. “De langverwachte nieuwe functie heeft geleid tot een golf van positieve vibes onder gamers die reikhalzend uitkijken naar de impact ervan op de game.”

Het artikel pikte ook opmerkingen op van andere Reddit-gebruikers, die een mengeling van vreugde en bezorgdheid hadden verzameld over het ‘Kliclac’-item dat naar WoW zou komen met de Glorbo-update, die wederom ontbreekt.

In het artikel van Zleague werd een aspect van Glorbo’s introductie uitgelegd dat tot verschillende meningen onder spelers leidde, namelijk het verplichte item Klikclac. Reddit-gebruiker Mezmodian is enthousiast over het item en beweert dat het de kracht van bepaalde klassen enorm zal vergroten.

Kaefer_kriegerin is het daar echter niet mee eens en zegt: “Klikclac een verplicht item maken is nogal een klap in de buik voor informele spelers.” Daar heb ik geen tijd voor om Zoop te farmen! Deze discussie benadrukt de kloof tussen spelers die de power-up waarderen die Klikclac biedt en degenen die vinden dat het schadelijk is voor informele spelers.

READ  Pokémon is geen fan van nuzlocke-uitdagingen (update)

Natuurlijk waren kaefer_kriegerin en andere leden van de WoW-gemeenschap blij met hun overwinning. Werknemers van Activision Blizzard wakkerden de vlammen verder aan, waarbij de stafchef van het bedrijf en uitvoerend vice-president van bedrijfszaken LuLu Cheng Meservey simpelweg tweette: “Ze kwamen achter Glorbo.” Kyle Hartline, een senior gameproducent voor WoW, was ook geïnteresseerd en postte: “Het voelt zo goed om eindelijk over Glorbo te kunnen praten. Ik herinner me mijn eerste dag bij Blizzard, we begonnen net te werken aan de implementatie, en dat was bijna 15 jaar geleden!”

World of Warcraft is op dit moment ongeveer 20 jaar oud, maar het vermogen om nieuws te creëren, gegenereerd door AI en anderszins, blijft onverminderd sterk.

Anthony levert freelance bijdragen over wetenschap en videogamenieuws voor IGN. Hij heeft meer dan acht jaar ervaring met baanbrekende ontwikkelingen op meerdere wetenschappelijke gebieden en er is absoluut geen tijd om u voor de gek te houden. Volg hem op Twitter @BeardConGamer

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *