Xbox-app heeft nu iPhone, iPad-gamestreaming via Remote Play

Streaming is tegenwoordig het grote ding in entertainment, ook bij gaming. Er zijn echter twee manieren om games te streamen, met als meest bekende streaming in Netflix-stijl vanaf een externe computer, ook wel Google Stadia. Er is echter een ander soort streaming waarmee u op afstand games kunt spelen die al op een pc of console zijn geïnstalleerd. Dat is precies het soort waarvan iPhone- en iPad-bezitters nu kunnen genieten met de nieuwste mobiele Xbox-app, terwijl Microsoft erachter komt hoe ze de beperkingen van Apple voor het streamen van cloudgames kunnen omzeilen.

Google Stadia en NVIDIA GeForce NOW streamen alleen games die op externe servers zijn geïnstalleerd en technisch via die services bij proxy zijn gekocht. De Remote Play-functies van PlayStation en Xbox vereisen daarentegen dat je zowel de console als de game bezit en dat deze ergens in je huis of kamer kunnen worden uitgevoerd. De game wordt vervolgens gestreamd naar uw mobiele apparaat dat is verbonden met hetzelfde 5 GHz Wi-Fi-netwerk.

Xbox Remote Play heeft echter een speciale functie die bijna de beperkingen van Apple tegen het streamen van games omzeilt. U kunt daadwerkelijk games streamen vanaf uw Xbox-console via een mobiele verbinding, zelfs als u niet thuis bent. Zie het als het hosten van uw eigen cloudgame-streamingdienst thuis of, misschien beter, op afstand toegang tot uw Xbox-computer via internet.

Er zijn natuurlijk enkele beperkingen, waarvan de belangrijkste de stabiele verbinding is die de streaming nodig heeft. Hoewel de mobiele Xbox-app een lange lijst met Xbox-generaties ondersteunt, ondersteunen alleen de Xbox One en aankomende Xbox Series X | S Remote-play. En hoewel je de basisfuncties van je Xbox-console schijnbaar op afstand kunt bedienen, is er geen indicatie dat je op die manier Xbox-games via de app kunt kopen.

READ  OSSC Mains Admit Card 2021 is uitgebracht, hier is hoe je deze kunt downloaden

Dit laatste zou een belangrijke overweging kunnen zijn waardoor de mobiele Xbox-app in de eerste plaats in de iOS App Store van Apple kon komen. Aan de andere kant trekt Apple de goedkeuring van een app soms achteraf in vanwege een beleidsschending die het soms pas na dat incident toevoegt.

Written By
More from Eda Greene
5 alternatieve mobiele games die je kunt proberen
PUBG Mobile & nbsp Hoofdzaken PUBG Mobile en Mobile Lite zijn vorige...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *