Xbox-baas: geen exclusieve Game Pass-producten

Xbox-baas: geen exclusieve Game Pass-producten

Terwijl zowel Sony als Nintendo zich richten op grote first-party exclusives, draaide Microsofts benadering van deze huidige gaminggeneratie helemaal om het Game Pass-platform.

Een combinatie van lanceringen op de eerste dag en goedkope deals om klanten te verleiden heeft ervoor gezorgd dat Game Pass is uitgegroeid tot een ledenaantal dat naar verluidt rond de 30 miljoen ligt.

Er was begrijpelijkerwijs bezorgdheid dat het bedrijf, om te proberen meer abonnees te trekken, games exclusief voor de dienst zou willen maken.

Dat zal niet gebeuren, aldus Xbox-hoofd Phil Spencer tijdens zijn bezoek aan de Tokyo Game Show vorige week. Dat vertelt hij aan de Japanse publicatie Naar het spel kijken (via Binnen spelen Dat het idee om games exclusief op Game Pass uit te brengen er een was, stopte hij al vroeg:

“Wat we willen bieden is keuze. Xbox gaat niet alleen over Xbox Game Pass. Het echte succes van Xbox is dat meer mensen Xbox spelen, of dat nu op Xbox-consoles, op pc, in de cloud of op consoles is.” “Anders. We willen de gemeenschap die Xbox speelt laten groeien. Ik ben niet van plan iets te doen dat dat in de weg staat.”

In plaats daarvan zal Xbox op zoek gaan naar andere manieren om zijn Game Pass-lidmaatschapsaantallen te verhogen. Microsoft heeft onlangs het Xbox Live Gold-abonnement voor gamers beëindigd en vervangen door het nieuwe Xbox Game Pass Core-abonnement.

Helaas zijn toekomstige stijgingen van de serviceprijzen volgens Spencer onvermijdelijk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *