Xbox Cloud Gaming heeft een nieuwe interface en ziet er nu uit en voelt aan als een console

Xbox Cloud Gaming heeft een nieuwe interface en ziet er nu uit en voelt aan als een console

Microsoft weet dat cloudgamen de toekomst is, omdat iedereen met een scherm en een internetverbinding kan spelen. Met andere woorden, het zal de doelgroep voor zijn diensten uitbreiden naar miljarden potentiële klanten.

Microsoft biedt vandaag aan Nieuwe Xbox Cloud Gaming-interface Het omvat de sociale en gebruikersinterfacefuncties die doorgaans te vinden zijn in de Xbox-interface. De nieuwe interface biedt toegang tot een webversie van Xbox Party-chat, zodat je een browser kunt gebruiken om deel te nemen aan een gesprek met vrienden in plaats van de Xbox-desktop- en mobiele apps.

De bijgewerkte webinterface biedt ook de mogelijkheid om Xbox-vrienden te zoeken en te beheren, berichten te verzenden, gebruikersprofielen en prestaties te bekijken en zelfs toegang te krijgen tot meldingen.. Microsoft test dit in eerste instantie met Xbox Insiders voordat deze interface wordt uitgerold naar alle Xbox Cloud Gaming-gebruikers.

Waar is Xbox naar op zoek met deze nieuwe cloudinterface

Omdat deze nieuwe interface onderdeel is van Xbox Cloud Gaming, zijn de meeste Het zal ook beschikbaar zijn op smart-tv's en Meta's Quest virtual reality-headsets. De webchatfunctie van Xbox Party is echter nog niet beschikbaar op smart-tv's.

De Xbox Cloud Gaming-interface is al gemodelleerd naar de gebruikersinterface van het startscherm van de Xbox-console, dus de extra gidsfuncties zijn een enorme verbetering.

Het grootste deel van deze functionaliteit was pas beschikbaar nadat de game was gestart op de Xbox Cloud, dus de mogelijkheid om een ​​Xbox-partychat op internet te starten en deze tussen spelsessies door te zetten, zal erg handig zijn voor Xbox Cloud Gaming-spelers.

READ  Todd Howard vertelt over Morrowinds ‘enorme succes’ op Xbox en geeft toe dat het Bethesda aan de gang heeft gehouden

Zoals altijd biedt Microsoft deze nieuwe interface alleen vandaag aan Het kan een paar maanden duren voordat alle Xbox Cloud Gaming-gebruikers toegang hebben tot deze nieuwe functies.

Over een paar jaar heeft niemand van ons een console in huis, alles gaat via de cloud en abonnementen. Als je me niet gelooft, zien we elkaar hier over vijf jaar, kijken of je van gedachten bent veranderd.

Chima Carvajal Sarabia

Een journalist gespecialiseerd in technologie, entertainment en videogames. Door te schrijven over waar ik van houd (gadgets, games, films) kan ik gezond blijven en wakker worden met een glimlach op mijn gezicht als mijn wekker afgaat. Let op: dit is niet 100% van de tijd waar.

Het nieuwste van Chima Carvajal Sarabia

Redactionele richtlijnen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *