Xbox-controller verbinden met Android

Bluetooth-technologie kan een krachtig hulpmiddel zijn, omdat het ons in staat stelt een aantal accessoires op onze telefoons aan te sluiten, waaronder gamecontrollers.

Hoewel veel van de games die beschikbaar zijn op Android-telefoons voldoende touchscreen-bediening bieden, resulteert het spelen met een standaard gameconsole vaak in een soepelere ervaring. De bedieningselementen zijn vooral handig voor snelle of online games. Gelukkig is het niet zo moeilijk om een ​​Xbox-controller op een Android-telefoon aan te sluiten.

Ten eerste moeten gebruikers die een Xbox-controller op hun Android-telefoon willen aansluiten, ervoor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld. Begin door naar de telefooninstellingen te gaan, de Bluetooth-optie te zoeken en te klikken om te controleren of deze is ingeschakeld. De Bluetooth-optie kan anders worden genoemd, afhankelijk van het besturingssysteem van de telefoon. Gebruikers kunnen ook zoeken naar Bluetooth in de zoekbalk bovenaan de instellingenpagina van de telefoon om direct te zien welke systemen deze functies bedienen.

Vervolgens moeten gebruikers op de Xbox-knop in het midden van hun Xbox-console drukken. Hierdoor wordt de console ingeschakeld. Wacht tot het licht volledig schijnt en druk vervolgens op de synchronisatieknop aan de bovenkant van het apparaat. Naast de synchronisatieknop staan ​​drie halve cirkels. Houd de Sync-knop ingedrukt totdat het lampje in het midden van de console begint te knipperen.

Schermopname via Josh Hawkins

Tik op de controller in de lijst met beschikbare apparaten en selecteer vervolgens Koppelen om verbinding te maken met je Android-telefoon. Zodra het lampje op de console begint te knipperen, moeten gebruikers hun aandacht richten op het Android-telefoonscherm. Het kan even duren, maar uw Xbox-console zou in de lijst met beschikbare apparaten moeten verschijnen. Als het na een moment niet verschijnt, probeer dan nogmaals op de synchronisatieknop te drukken.

READ  Xbox-baas Phil Spencer prijst gebrek aan serviceonderbrekingen op eerste kerstdag

Wanneer de console in de lijst met beschikbare apparaten verschijnt, ga je gang en tik je erop om de koppelingslijst te openen en tik je op Koppelen om de verbinding te voltooien.

Nu de Xbox-controller is verbonden met de Android-telefoon, moeten gebruikers deze opnieuw synchroniseren met de Xbox-console of pc wanneer ze deze opnieuw met deze apparaten willen gebruiken.

Written By
More from Vanessa Hale

Xbox Black Friday-deals verlagen de prijzen voor Game Pass Ultimate en controllers

Je bent ook gedekt als je een extra gamepad nodig hebt om...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *