Xbox- en PS5-game-updates bieden een uitstekende keuze voor gameconsoles

Xbox Series X / S- en PS5-consoles hebben de grens van zes maanden nog niet bereikt, maar spelmodi die de prestaties of visuele kwaliteit bevorderen, zijn al populair. Het lijkt erop dat er geen week voorbijgaat zonder dat de game een update krijgt zodat spelers kunnen kiezen tussen de vereiste 4K-resolutie of wat resolutie en kwaliteit opofferen voor 60fps of zelfs 120fps-modi.

Vorige maand , De grote update was de volgende generatie controle, Met modi voor zowel prestaties als visuele kwaliteit. vandaag is Noteer en observeer Met selecties Laat je kiezen tussen 120 fps-modus of resolutie en visuele kwaliteit. Deze updates hebben ons gemaakt Word verliefd op oude games Of waardeer hoe goed het werkt op moderne consoles.

Deze opkomende trend brengt een betere keuze voor een gameconsole en brengt deze dichter bij het brede scala aan opties en modi die al jaren beschikbaar zijn op computers. Bij het beoordelen van de Xbox Series X- en Series S-consoles, merkten we dat deze trend lijkt op te komen, maar het verbaast me nog steeds dat deze game-modusupdates vaker verschijnen.

Dus waarom zijn deze spelmodi belangrijk? Van 30 fps naar 60 fps gaan is duidelijk een groot probleem dat zich al jaren voordoet in consolegames. Het resulteert in een vloeiendere gameplay voor een verscheidenheid aan titels, en is vooral merkbaar in race- of FPS-games. Simpel gezegd, ze zorgen ervoor dat games er heel anders uitzien en kunnen invoervertraging verminderen en de manier waarop je een titel speelt, verbeteren.

De mogelijkheid om te kiezen tussen alle grafische opties die zijn ingeschakeld of om bepaalde visuele instellingen met betere prestaties uit te schakelen, betekent dat je het spel kunt spelen zoals jij het wilt. Als je een meer filmische ervaring wilt, schakel je de resolutiemodus in. Als je een soepel, boterachtig gevoel wilt, schakel je de framesnelheidsmodus in. Sommige game-ontwikkelaars bieden ook gebalanceerde modi, maar de opties zijn altijd relatief eenvoudig vergeleken met de talloze opties in pc-games.

READ  Dolores Catania onthult een nieuw lichaam na een buikwandcorrectie

Hoewel de meeste games tegenwoordig 60 fps proberen te bereiken, betekent de belofte van ray tracing dat de keuze om te spelen zoals jij wilt, steeds belangrijker wordt. Beam-tracking zorgt voor meer realistische spelscènes, met realtime verlichting en effecten. Het is een pluspunt voor deze generatie dat ontwikkelaars nog niet volledig hebben onderzocht, maar het komt met prestatiekosten die moderne games zoals Watch Dogs: Legion Het zou moeten draaien op 30 fps. Dit is waar de prestatiemodi en opties kunnen helpen.

Insomniac Games voegde er snel nieuwe modi aan toe Spider-Man geremasterd Op de PS5 kunt u ray tracing inschakelen met de prestatiemodus van 60 fps. Hoewel het spel daardoor precisie krijgt in scènes, is het minder wazig dan wanneer je in plaats daarvan met 30 fps zou draaien.

Andere updates voor consolegames zijn ook gericht op nieuwe 120fps-modi. De sprong van 60 fps naar 120 fps lijkt voor sommigen misschien minder belangrijk, maar ik zou zeggen dat het net zo belangrijk is. Het is het soort verandering dat je geleidelijk zult opmerken, en als je teruggaat van 120 fps naar 60 fps, voel je meteen het verschil. Het vereist echter een compatibele tv of scherm, en dat zijn nu veel meer mensen. Een duizelingwekkend aantal games biedt al ondersteuning van 120 fps, inclusief grote namen als Call of Duty: A War ZoneEn de Destiny 2En de Het is een elektronisch spel, En de Noteer en observeer

Betrouwbaar bereiken van 120 fps betekent dat de resolutie wordt opgeofferd, dus de meeste games bieden op deze consoles niet de volledige resolutie van 4K 120 fps. Als je de juiste tv of monitor hebt, zijn de voordelen van 120fps-modus duidelijk voor sommige games. De eerste persoon schiet als Destiny 2 Voel meer responsief en de inputlatentie is verminderd voor racegames zoals Vuil 5​ Als uw tv variabele vernieuwingsfrequentie (VRR) ondersteunt, zijn de voordelen duidelijker omdat u vloeiende gameplay krijgt zonder schermscheuren wanneer de framesnelheid daalt bij deze hogere vernieuwingsfrequenties.

READ  Steven M.Sipple: Austin's invloed op Husker-run-game een intrigerende verhaallijn voor 2020 | Kolom

Vuil 5Spelmodi.

Deze nieuwe 120 fps-modi komen echter niet helemaal gelijkmatig uit. Terwijl de Xbox Series X meer dan 20 games biedt met 120 frames per seconde, heeft de PS5 er minder dan 10. Call of Duty: A War ZoneEn de Noteer en observeer, En de Rocket League Ze bieden allemaal 120fps-opties aan de Xbox-kant, maar de ondersteuning voor PS5 blijft achter. Rocket League Ontwikkelaar Psyonix Vorig jaar onthuld Het inschakelen van 120 fps in Xbox-games is een kleine oplossing, maar het vereist een “volledige originele poort” voor de PS5.

Deze kloof zit grotendeels in de huidige populaire games op verschillende platforms, en het zal er zeker een zijn die we zullen zien, aangezien ontwikkelaars meer tijd hebben om games uit te voeren en aan modi te werken. Sony is ook van plan om VRR op de PS5 te ondersteunen met een toekomstige update, en zodra die arriveert, zou het ontwikkelaars moeten stimuleren om 120fps vaker te ondersteunen.

Het is bemoedigend om de snelheid van game-updates voor deze nieuwe consoles te zien. We wachten misschien nog steeds op de volgende generatie games en fysieke console-inventaris, maar zodra je een nieuwe Xbox of PS5 kunt kopen, zullen de games die je al speelt waarschijnlijk veel van deze nieuwe modi bieden.

More from Madison Garrett

Hier zijn we dan, twee maanden na de vaccinatie

Deze percentages zijn gebaseerd op schattingen van het Rijksinstituut voor Rampenbestrijding en...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *