Xbox Game Pass-leden kunnen sommige games vooraf installeren voordat ze – Gaming – Nieuws toevoegen

Microsoft heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Xbox Series X en S en de Xbox One, waarmee onder andere Xbox Game Pass-abonnees bepaalde games die binnenkort aan de service worden toegevoegd, vooraf kunnen installeren.

Microsoft maakt duidelijk dat het geen functie is die werkt voor alle games die op korte termijn aan de Game Pass worden toegevoegd. Op basis waarvan deze selectie wordt gemaakt, is niet duidelijk. Het vooraf installeren van de games kan zowel via de interface op de console als vanuit de Mobile Game Pass-app. Het vooraf installeren van de aankomende spellen betekent niet dat ze onmiddellijk kunnen worden gespeeld; dit is alleen mogelijk vanaf het moment dat de spellen daadwerkelijk onderdeel uitmaken van de dienst.

Bovendien voegt Microsoft met de update een symbool toe aan de gebruikersinterface om duidelijk te maken of spelers op de Xbox Series X en S games spelen met de Auto HDR-functie ingeschakeld. Deze functie, waar van de console hoge dynamische afstand wordt toegevoegd aan games die dit zelf niet ondersteunen, werkte al, maar het was niet altijd duidelijk of dit was ingeschakeld. Om dat aan te pakken, is er nu een Auto HDR-label zichtbaar wanneer spelers in een game op de Xbox-knop op hun controller drukken en de gebruikersinterface openen.

Microsoft heeft met de update ook dynamische achtergronden toegevoegd en inmiddels is duidelijk geworden dat de game Control van ontwikkelaar Remedy vanaf donderdag beschikbaar zal zijn, als onderdeel van de Game Pass voor consoles en Android. Bovendien is Doom Eternal op dezelfde dag ook beschikbaar voor pc. Deze shooter maakt al enige tijd deel uit van Game Pass voor consoles. Overigens wordt er aan een next-gen update voor Control gewerkt, maar deze komt pas volgend jaar beschikbaar, als onderdeel van de Ultimate Edition. Het zal dan waarschijnlijk mogelijk zijn om de game op 60 fps te spelen en wellicht krijgt de next-gen versie ook ondersteuning voor ray tracing, net als op de pc.

READ  De legendarische carrière van de oudste gevechtspiloot van India, Dalip Singh Majithia, die morgen 100 wordt
Written By
More from Aubrey Mason

Sony verwacht geen generatiebepalende PS5-games voor 2022

Nu de PlayStation 5 eindelijk hier is en er mooie games voor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *