Xbox pc-games in een willekeurige map installeren

Ongeveer een week geleden kondigde Microsoft aan dat het gebruikers in staat zou stellen games te installeren in elke map van hun keuze. De indrukwekkende functie zou binnenkort arriveren, en dat is het nu ook.

Daarvoor werden de games geïnstalleerd in een verborgen Windows-map genaamd WindowsApps, die niet toegankelijk was voor gebruikers. U moet zich in het Xbox PC Insider Preview-programma bevinden om toegang te krijgen tot de optie voor aangepaste installatielocatie.

Aanmelden voor het Xbox PC Insider Preview-programma

1. Installeer een programma Xbox Insiders-hub De app komt uit de Microsoft Store.

2. Start de app en meld u aan voor het Xbox PC Insider Preview-programma.

3. Selecteer in de zijbalk aan de linkerkant het tabblad Voorbeeld en klik vervolgens op Windows Games.

Abonneren op Xbox Insider Hub

4. Sluit de applicatie.

5. Open de Microsoft Store-app en tik op de knop Controleren op updates.

6. Wacht tot de Gaming Services-app is geïnstalleerd.

Xbox pc-games in een willekeurige map installeren

1. Wanneer de bovenstaande stappen zijn voltooid, opent u de Xbox-app.

xbox app-interface voor pc

2. Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek van de interface. Als er een generiek pictogram wordt weergegeven, bent u mogelijk niet ingelogd op uw account. Meld u aan voordat u doorgaat naar de volgende stap.

3. Het vervolgkeuzemenu, dat verschijnt wanneer u op de weergaveafbeelding klikt, geeft u toegang tot de instellingen van de Xbox pc-app. Ga naar de pagina.

Instellingenmenu Xbox pc-app

4. Schakel over naar het tabblad Algemeen in de zijbalk.

Xbox PC Insider Preview-programma

5. U zou een optie moeten zien met de naam “Geavanceerde installatie- en beheerfuncties gebruiken”. Als u het niet ziet, bent u mogelijk niet aangemeld bij de app of heeft u zich niet aangemeld voor het Insider Preview-programma.

READ  Een Minecraft-speler heeft TNT uitgevonden voor zelfmining

6. Schakel de optie in en er verschijnt een nieuwe instelling. Het wijst naar C:XboxGames als de nieuwe map waar je games naartoe gaan.

7. Klik op de knop Map wijzigen naast de optie en selecteer een andere map. Dit is de algemene map voor Xbox-games, je kunt dus niet voor elke game een nieuwe map kiezen.

Xbox pc-games wijzigen installatiemap

8. Ga naar de pagina van een spel en klik op de knop Installeren. Uw nieuwe map zou als bestemming moeten verschijnen.

Installeer xbox-games in een andere map

Dit is een welkome stap voor gebruikers met beperkte opslagruimte op hun C:-schijf. En zelfs als je maar één schijf in je computer hebt, kan het toch handig zijn om te kunnen kiezen waar je games wilt installeren. Wanneer de game is geïnstalleerd, kun je deze beheren vanuit de Xbox-app en op de knop Bladeren klikken om de map in Verkenner te openen.

Bladeren door bestanden van Xbox-games

Met de toevoeging van deze functie hebben gebruikers van de Xbox PC-app nu toegang tot alle gamebestanden, inclusief EXE-bestanden. Hiermee kun je de spellen aanpassen. De Xbox pc-app geeft aan of de game mods ondersteunt, dus houd daar rekening mee voordat je de game downloadt.

Xbox-gamegids en bestanden

Natuurlijk lijken dit geen baanbrekende functies als je ze vergelijkt met concurrerende winkelpuien zoals Steam, GOG of Epic Games, maar het is geweldig om te zien dat Microsoft luistert naar de feedback van spelers. Ik denk dat het grotendeels over Xbox GamePass voor pc gaat. Redmond installeerde het via een abonnement, dat een grote selectie AAA- en Indie-edelstenen bevat. Veel games arriveren op de eerste dag van de abonnementsservice, wat betekent dat je voor $ 60 aan games kunt spelen voor $ 1 per maand. Als gevolg hiervan is er een instroom van nieuwe spelers op de service geweest. Dit betekent op zijn beurt meer feedback en functieverzoeken van gebruikers.

READ  Subway Surfers Hack Mod APK, gratis download computerspel, speel online

Zelfs de nieuwe Microsoft Store was indrukwekkend en ontgrendelde toegang tot Win32, .NET, UWP, Xamarin, Electron, React Native, Java en Progressive Web Apps. De apps Mozilla Firefox en Epic Games Store zijn bijvoorbeeld beschikbaar in de Windows Store.

Opmerking: ik heb dit getest op Windows 11.

samenvatting

artikel naam

Xbox pc-games in een willekeurige map installeren

Beschrijven

Met de Xbox-app op pc kun je nu games in elke map installeren. Hier leest u hoe u dat kunt doen.

auteur

Ashwin

uitgeverij

gax technologie nieuws

Logo

Advertenties

Written By
More from Max Mcgee
Xbox PC Game Pass gebruiken op een Windows-pc
Xbox Game Pass van Microsoft is een abonnementsservice die on-demand toegang biedt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *