Xbox Series S krijgt een prestatieverbetering

Een witte Xbox Series S staat voor een groene achtergrond.

afbeelding: Xbox / Kotaku

Hoewel het niet de krachtigste console is die er is, is de kleinere en goedkopere Xbox Series S een enorme hit voor de Xbox. Maar sommige ontwikkelaars zouden de druk hebben gevoeld om grotere en meer geavanceerde games op de console te laten werken en in reactie daarop maakt Microsoft wat geheugen vrij om de prestaties van de miniconsole te helpen verbeteren.

Zoals ik het zag de randMicrosoft hoopt de Xbox Series S krachtiger te maken door wat geheugen vrij te maken en ontwikkelaars toegang te geven tot dat extra geheugen indien nodig. In een video waarin deze nieuwe, op ontwikkelaars gerichte update wordt uitgelegdMicrosoft zegt dat het “honderden extra megabytes geheugen” ontgrendelt en dat dit, in theorie, studio’s meer controle geeft over hoe het beperkte geheugen van de console wordt gebruikt. Microsoft zegt dat dit “de grafische prestaties kan verbeteren in beperkte geheugenomstandigheden.”

De juni Game Development Kit (GDK) is nu beschikbaar

Voor alle duidelijkheid, dit is niet hetzelfde als het verviervoudigen van de kracht van de S-serie door Microsoft, en ook niet dat Microsoft een aantal geheime schakelaars omdraait om de console games te laten draaien op 8K, 240Hz of iets dergelijks. In plaats daarvan wordt de hoeveelheid geheugen die is toegewezen aan niet-gamefuncties op de $ 300 S-serie aangepast.

Terwijl de sterkste Xbox Xbox X De console heeft 16 GB RAM, terwijl de goedkopere Xbox Series S slechts 10 GB heeft. Maar vóór deze update hadden ontwikkelaars slechts toegang tot 8 GB van dat geheugen, aangezien Microsoft ongeveer 2 GB reserveerde voor het besturingssysteem van de console. Ontwikkelaars hebben nu een paar honderd extra megabytes aan geheugen, waardoor sommige games in de toekomst mogelijk iets beter zullen werken.

Microsoft heeft de Xbox Series S lang gerangschikt als een goedkopere, minder krachtige maar nog steeds capabele console-optie voor de volgende generatie. En de Het is een zeer populair stuk hardware gebleken Sinds de lancering naast de meest geweldige Xbox Series X in 2020. Verdorie, ik heb het al gehad Xbox Xbox X En de Ik heb er uiteindelijk een gekocht. Het is de belangrijkste manier geworden waarop we in onze woonkamer spelen, en het is perfect voor haar val jongens En de fortnite. Maar voor intensere games kan het lastig worden en een lagere framesnelheid of resolutie vereisen. Dit heeft naar verluidt geleid tot enkele problemen en frustratie bij ontwikkelaars die sommige games op het kleinere apparaat probeerden uit te voeren.

A recent example of a game performing differently on Series S is the Evil Dead game, which launched without a 60fps performance mode on the cheaper machine. Resident Evil Village also limits the game to Alleen 45 fps bij 1440p en 30 fps als je ray tracing inschakelt.

Hopelijk helpen een paar extra bits en geheugen ontwikkelaars die aan de Xbox-poorten werken, zich niet gehinderd te voelen door de zwakkere Xbox Series S.

READ  PlayStation 5 kan nu Skyrim draaien met 60 frames per seconde dankzij de nieuwe mod • Eurogamer.net
Written By
More from Lesley Curry
De iOS- en Android-app van Reddit krijgt de grootste update in jaren
Zoom / Reddit iOS-app-pictogram. Getty Images | Yuriko Nakao De mobiele app...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *