Xbox Series X gekloonde interne SSD-schijven kunnen werken op andere Series X-consoles

De interne PCIe 4.0 SSD van de Xbox Series X kan technisch gezien worden vervangen, maar alleen met een gekloonde schijf van dezelfde console… De Series X SSD werkt niet op een Xbox Series S-console.

Er werden twee Xbox Series X SSD’s gebruikt in de test: de originele WD CH SN530 SSD (links) en de donor XA1-31512 SSD (rechts).

volgens YouTube TronixFixDe interne SSD van de Xbox Series X lijkt vervangbaar, maar er is een addertje onder het gras: de vervangende schijf moet een kloon zijn van de originele schijf van de console.

Tests van YouTuber TronixFix bevestigen dat de interne SSD van de Series X aangepaste functies heeft die essentieel zijn voor het opstarten van de console, en het systeem zal niet opstarten tenzij de originele schijf – of een kopie van de originele schijf – is geïnstalleerd. Je kunt niet zomaar een M.2 2230 SSD kopen, deze in de interne socket van je Xbox Series X plaatsen en verwachten dat hij aan de gang is. Dit is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan: Aangepaste ASIC PCIe 4.0 (Gen4 x2) inschakelen op Xbox WD SN530 interne schijf.

Bovenop de ASIC is dit te verwachten, aangezien voor alle Xbox-consoles een speciale partitie en besturingssysteemsoftware op de schijf moet worden geïnstalleerd om op te starten. Toen ik bijvoorbeeld jaren geleden de 2,5-inch harde schijf van mijn Xbox One verving, moest ik Linux gebruiken om privépartities op de nieuwe schijf te maken en de nieuwste consolefirmware te downloaden om hem op te starten.

De tests zijn uitgevoerd met twee Xbox Series X SSD’s van twee afzonderlijke consoles. De SSD’s zijn eigenlijk verschillende modellen, de ene is de WD CH SN530 SSD en de andere is de XA1-31512 SSD van Solid State Technology Group. De drive van derden was een 1TB Sabrent M.2 2242 (SB-1342-1TB) SSD die snelheden tot 2,5 GB/s levert en voldoet aan de snelheidslimiet van de X/S-serie.

READ  Xbox Insiders lekken onaangekondigde Xbox Series X en Xbox Series S

De resultaten laten zien dat de Xbox Series X niet opstart met de getransplanteerde donor-SSD geïnstalleerd. De originele M.2 2230 SSD voor de console was gekloond op de donor-SSD en de console was al opgestart met de kloondonor-SSD geïnstalleerd.

Het interessante is dat de Xbox Series X SSD niet kan worden verplaatst naar een andere afzonderlijke Xbox Series X. Net als de PS4 kunnen spelers de interne schijven van de Xbox Series niet tussen twee systemen wisselen. De interne SSD werkt alleen met Windows 10 OEM-achtige apparaten.

Gamers kunnen de SSD ook niet overschakelen van de Xbox Series X (1TB) naar de Xbox Series S, die alleen wordt geleverd met 512 GB SSD-opslag.

Iemand was echter in staat om de originele interne solid-state schijf van de Xbox Series X SSD te nemen, Sluit hem aan op een CFExpress-kaartlezeren steek het in de poort van de Xbox Series S-uitbreidingskaart. De console herkende het als externe opslag alsof het een van de Seagate 1TB uitbreidingsopslag.

Written By
More from Vanessa Hale

Microsoft kondigt Xbox TV-app en zijn xCloud-streamingstick aan

Microsoft werkt samen met tv-fabrikanten om de Xbox-app binnenkort beschikbaar te maken...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *