“Xbox Series X halveert de laadtijden van veel oudere games” | NU

De nieuwe Xbox Series X gameconsole halveert de laadtijden van veel oudere games, testen met onder andere de nieuwe gameconsole De rand.

Microsoft heeft lang beloofd dat games op de Xbox Series X veel sneller zouden moeten laden. Nu onafhankelijke journalisten de gameconsole hebben getest, is duidelijk geworden hoe groot het verschil precies is.

De Xbox-game Assassin’s Creed Odyssey start bijvoorbeeld in dertig seconden op, terwijl dezelfde titel op de gameconsole van de vorige generatie meer dan een minuut duurde.

Hetzelfde geldt voor space shooter Destiny 2, die in 43 seconden opstart. Het duurt bijna twee minuten om het origineel in het eerste niveau te laden.

Tests van onder andere Gamespot laten nog indrukwekkendere verschillen zien. Het beroemde cowboyspel Red Dead Redemption 2 heeft 38 seconden nodig in plaats van twee minuten. Final Fantasy XV start in dertien seconden op, terwijl de Xbox One X er een minuut langer over doet.

Soms een kleiner verschil

Bij sommige games is het verschil kleiner, zoals Call of Duty: Warzone. Het laadt in 21 seconden op de Xbox One X en is slechts vijf seconden sneller op de Series X.

De Xbox Series X kan veel van de eerder uitgebrachte games spelen, maar sommige titels lijken nog niet te werken op de nieuwe console.

Verkrijgbaar in november

Microsoft zal de Xbox Series X vanaf 10 november van dit jaar verkopen. Tegelijkertijd wordt er een goedkopere Xbox Series S geïntroduceerd die games op een lagere resolutie speelt.

Concurrent Sony zal in november ook zijn nieuwe PlayStation 5 te koop aanbieden.

READ  Random: Wist je van dit geweldige watereffect in The Legend of Zelda: Breath of the Wild?
Written By
More from Aubrey Mason
Rusland biedt aan om de VS te helpen met het Covid-19-vaccin; VS zegt nee
Maar de functionarissen vertelden CNN dat de “VS momenteel niet openstaat” voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *