Xbox Series X SSD verlaagt native laadtijden met 77%

De aangepaste nieuwe PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD in de volgende generatie Xbox-consoles kan het standaard laden aanzienlijk verminderen en vereist geen upgradepatches van ontwikkelaars.

Xbox Series X SSD verlaagt native laadtijden met 77% 8 | TweakTown.com

BEKIJK GALERIJ – 3 AFBEELDINGEN

De Xbox Series S / X SSD is een game-wisselaar en kan de laadtijden van games die niet eens zijn geoptimaliseerd voor het systeem native verbeteren. Zoals te zien is in een recente Series S-showcasevideo, verkort de 2,4 GB / sec PCIe 4.0 SSD de laadtijden in games zoals The Outer Worlds met meer dan 70%.

The Outer Worlds op een Series S geladen in slechts 12 seconden, vergeleken met de 53 seconden op Xbox One S. Dat is een vermindering van 77% in laadtijden. De game was niet geoptimaliseerd voor Series S / X en draaide gewoon in de achterwaartse compatibiliteitsmodus.

Xbox Series X SSD verlaagt native laadtijden met 77% 7 | TweakTown.com

Dit is echter geen verrassing: we hebben het al uitgebreid besproken hoe zowel de PS5- als de Xbox Series X / S-consoles de in-game-prestaties op een aantal niveaus native zullen verbeteren, inclusief snellere laadtijden dankzij de superopgeladen SSD en de voordelen die het met zich meebrengt (efficiënt flash-geheugen zonder zoeken, sneller lanes via PCIe 4.0, verbeterde geheugencontrollers, Velocity Architecture-verbeteringen zoals DirectStorage API), strakkere framesnelheden en zelfs een verhoogde resolutie.

The Outer Worlds heeft verschrikkelijke laadtijden op PS4- en Xbox One-HDD’s en is berucht om zijn overgangspunten van 1 minuut. Dit is zowel voor nieuwe als voor terugkerende gamers zeer welkom.

Dit soort snelheid wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe Velocity Architecture-toolset van Microsoft, die de PCIe 4.0 SSD synchroniseert met de Zen 2 CPU, Navi GPU en GDDR6 RAM. Al deze componenten zijn vanaf de grond af ontworpen om elkaar aan te vullen en te verbeteren om een ​​echte next-gen evolutie in gaming te creëren. Velocity Architecture biedt een aantal verbeteringen via DirectX 12 Ultimate, waaronder:

  • DirectStorage – een nieuwe API die speciaal is ontworpen om datastreaming naar CPU, GPU en RAM te optimaliseren
  • Sampler Feedback Streaming – Ontwikkelaars hebben nu veel gedetailleerdere controle over hoe activa in de GPU worden ingevoerd, texturen nemen minder ruimte in beslag en kunnen worden gericht
  • Slimme levering – Ontwikkelaars kunnen hoogwaardige middelen en texturen beschikbaar stellen aan eigenaren van de volgende generatie, de spelprestaties worden geschaald over variabel presterende vormfactoren zoals Series S en X

De Xbox Series S en Series X verschijnen op 10 november 2020 voor respectievelijk $ 299 en $ 499.

READ  Top nieuwe videogames die deze week worden uitgebracht op Switch, PS4, Xbox One en pc - 4-10 oktober 2020

Kijk hieronder voor vergelijkingen van specificaties naast elkaar:

Xbox Series X SSD vermindert native laadtijden met 77% 28 | TweakTown.com

Written By
More from Max Mcgee

Halo 4 is nu uit op de pc

Halo 4 is zojuist uitgebracht op de pc. Na een acht jaar...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *